Qué busques?

dilluns, 14 d’octubre del 2013

Galetes de gingebre

Ara a la tardor va molt bé menjar gingebre: augmenta l'energia i escalfa l'organisme, és un potent antibacterià i ajuda a combatre els refredats entre altres beneficis. A més és molt bo, d'intensa aroma i picant. Jo en tinc sempre a casa: en pols, fresc, confitat i en vinagre, per utilitzar en receptes dolces, salades, en infusions i amb sucs, les possibilitats son infinites.
Avui: galetes, mmmmmmm.
Ingredients
  • 1 cup sucre morè (*)
  • 100 gr mantega (a punt de pomada)
  • 3 cs mel
  • 2 cups farina (*)
  • 1 cc gingebre en pols
  • 1 cs gingebre confitat picat molt petit
  • 1 cc bicarbonat
  • 1 ou petit
Preparació
  1. El dia abans:
    1. Barregem bé el sucre amb la mantega amb una espàtula, hi afegim la mel i finalment l'ou, fins que quedi homogeni.
    2. Barregem la farina, el gingebre en pols i el bicarbonat i els afegim a la pasta anterior  de mica en mica. Quan sigui homogènia hi afegim el gingebre confitat i acabem la massa, si s'enganxa massa hi podem afegir una mica de farina. De tota manera aquesta massa queda enganxosa.
    3. Posem a la nevera tapada amb film i deixem reposar mínim 12h.
  2. L'endemà:
    1. Pre-escalfem el forn a 180º.
    2. Traiem la massa de la nevera, fem boletes d la mida d'una nou i les posem sobre la safata del forn recoberta amb paper o una làmina de tefló o silicona. Deixarem 3 dits de separació entre elles.
    3. Enfornem a 180º uns 10', fins que comencin a agafar color. D'aquesta manera quedaran flonges, si us agraden més torrades es poden deixar 2-3' més.
(*) Si no es tenen les mesures dels "cups" anglosaxons, es pot fer servir una tassa de cafè amb llet com a equivalent, no confondre amb "relaxing cup of café con leche", això és una altra cosa...

Es conserven bé dins d'una llauna.

2 comentaris:

  1. Mone, semblen molt bones. Ideals per un bon esmorzar!

    ResponElimina
  2. Que bones les galetes casolanes!! a mi m'agraden totes, però la meva parella que és més selectiva sempre demana les de gingebre!

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: