Qué busques?

dijous, 3 d’octubre del 2013

La comanda

Enric Crespi, Barcelona 1944.

He de confessar que vaig començar aquesta novel·la amb un punt d’escepticisme, ciència ficció medieval catalana? Ara puc dir que l’he llegit d’una tirada, m’ha sorprès la narració i m’ha encantat reconèixer els paisatges i pobles de Girona: el Pla de l’Estany, la Garrotxa, el Ripollès... traslladats al segle XIII.

A les acaballes del segle XIII unes misterioses llums son vistes a Vallfogona, l’abat de Sant Pere de Rodes encomana a fra Carolus que vagi a investigar el fenomen. En companyia de l’home d’armes de confiança del bisbe, faran un viatge per terres gironines fins arribar a Saldes, als peus del Pedraforca. La ruta discorre entre contes, llegendes, somnis i creences populars que enriqueixen notablement el relat.

Aquest serà un viatge iniciàtic pels dos amics, viuran aventures cavalleresques i faran sorprenents descobriments, possiblement els mes importants sobre ells mateixos. L'excel·lent documentació, els detalls quotidians, el vestir, el menjar, les armes, el terreny, fan que et submergeixis en aquesta història de manera total i absoluta i en gaudeixis cada pàgina.

2 comentaris:

  1. M'agrada això que fas en el blog de barrejar cuina i llibres, són bones dèries :-)

    M'apunto el llibre, m'agraden els escenaris que en certa manera em són propers. M'ha recordat "El Gorg Negre" de la Margarida Aritzeta, literatura medieval, amb certs misteris ambientada al Montseny.

    ResponElimina
  2. Mercés per la visita i el comentari! No l'he llegit El Gorg Negre, m'el apunto! hi he caminat molt pel Montseny.

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: