El pastis per celebrar els 20 anys del Pere, volia fer alguna cosa diferent i que no fos de xocolata. Li encanta la crema Catalana de manera que vaig provar aquesta recepta i el resultat va ser excel·lent: molt suau, lleugera i amb un aspecte francament bonic, un èxit!
Ingredients
- Per la base de pa de pessic:
- 4 ous
- 125 gr sucre
- 125 gr farina
- 1 cc llevat químic o impulsor
- Pell de llimona ratllada o essència
- Per la mousse
- 300 ml Crema Catalana (sense cremar), veure la recepta aquí
- 3 clares d’ou
- 200 ml de nata per muntar
- 1 pessic de sal
- 90 gr sucre
- 6 fulls de gelatina
- 4 cs licor de crema Catalana
- Per la cobertura
- Sucre per cremar
- Gerds
- Fem la crema catalana seguint aquesta recepta, la posem en un bol i la deixem refredar a la nevera.
- Fem el pa de pessic (la recepta senzilla):
Pre-escalfem el forn a 165º.Muntem les clares a punt de neu, quan comencen a estar esponjoses afegim el pessic de sal i després el sucre de mica en mica, fins que quedin ben fortes.- Afegim els rovells d’un en un barrejant amb les varilles a baixa velocitat, també afegim la pell de llimona o l'essència.
- Finalment barregem la farina i el llevat i els incorporem de mica en mica tamisant-los, vigilant que no baixin les clares.
- Pintem un motlle (desmuntable de 24 cm) amb mantega i l’espolsem be amb farina, picant del revés per eliminar la sobrera.
- Aboquem la barreja al motlle i enfornem, amb escalfor a baix i ventilador, uns 30’, punxem amb una broqueta per verificar que ja és cuit.
- Deixem refredar una mica, desemmotllem i deixem acabar de refredar sobre una reixeta.
- Fem la mousse:
- Tallem una base ben primeta del pa de pessic (la resta la guardem per esmorzar) i la posem a un motlle desmuntable de la mateixa mida recobert amb paper de forn (posem el paper que sobresurti de la base i tanquem el cèrcol al voltant), això ens facilitarà molt la tasca de desemmotllar.
- Xopem la base amb unes cullerades de llet, reservem.
- Semi-muntem la nata amb la meitat del sucre, ha de quedar una crema espessa sense arribar a fer pics.
- En un altre bol muntem les clares a punt de neu fort amb l’altra meitat del sucre.
- Tallem els fulls de gelatina a bocins petits amb unes tisores i els posem a un cassó amb el licor de crema Catalana calent, anem posant i traient el cassó del foc (no ha de bullir!) tot remenant fins que s’hagin desfet del tot els fulls de gelatina.
- En un tercer bol batem 300 ml de crema amb les varilles i afegim el licor amb la gelatina fosa de mica en mica, batem be que quedi homogeni.
- Afegim la nata a la crema, barrejant be amb les varilles.
- Finalment hi afegim les clares a punt de neu de mica en mica barrejant-les amb una espàtula, amb moviments circulars de baix a dalt per evitar que baixin.
- Aboquem la barreja sobre la base de pa de pessic i ho posem a la nevera unes hores fins que qualli, és millor fer-lo el dia abans.
- Per decorar posem la mouse al congelador un parrell d’hores, desemmotllem passant un ganivet per les vores, traiem el cèrcol i traspassem la mouse amb una pala grossa a la safata de servir.
- Espolsem be la superfície amb sucre i la cremem amb un soplet, repartim gerds tot al voltant i ho tornem a posar a la nevera fins al moment de servir.
La crema que ha sobrat es pot menjar per esmorzar o berenar amb el pa de pessic que també ha quedat, untada per sobre queda molt bo.
He seguit els teus passos amb aquests pastís i m'ha quedat bonissim. gràcies per compartir la recepta. IMMA
ResponEliminaM'en alegro molt, merci per dir'm-ho!
ResponElimina