Qué busques?

dijous, 18 d’abril del 2013

L'hivern del mon

Kenn Follett, Cardiff, UK, 1949

L’hivern del mon és el segon volum de la trilogia sobe el S. XX, on continuen les històries començades a La caiguda dels gegants, amb les mateixes famílies protagonistes, entre els anys 1933 i 1949. Però no hem de patir el relat té prou referències a la primera part i flash-backs per permetre recordar fàcilment qui era qui, m’ha resultat molt senzill retrobar els personatges i les situacions.

El període engloba els inicis del nazisme a Alemanya i la proliferació de moviments feixistes arreu. L’ascensió al poder absolut i violent de Hitler i la seva expansió per Europa, la guerra civil espanyola i la segona guerra mundial, la consolidació de la URSS i de l'Estalinisme ferotge, fins l’inici de la gruera freda.

L'autor aconsegueix com ningú explicar aquests anys dramàtics a través del dia a dia de les diferents famílies, l’impacte a la vida quotidiana dels moviments polítics i socials, de les dictadures nazi i comunista, el desenvolupament de la bomba atòmica. Ken Follett no ha perdut ni un bri de la genialitat que fa que les seves novel·les siguin sempre un apassionant recorregut per la història.

La web de l’autor a: http://www.kenfollett.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: