Un mos calent de xocolata intensa per un berenar de celebració, mmm
(per 8-9 coulants)
- 100 gr xocolata de cobertura per farcir (en perles o a trossets, negra, blanca o amb llet)
- 200 gr xocolata cobertura negra
- 160 gr sucre
- 6 ous
- 60 gr mantega
- 60 gr farina d’ametla
- 4 cs farina
- 1 polsim de sal
- 9 paperets de coulant (o motlles)
Preparació
- Pre-escalfem el forn a 160º.
- Fonem els 200 gr de xocolata amb la mantega al microones o al bany maria, unim be i reservem.
- Batem els rovells amb el sucre fins que blanquegin i es muntin.
- Incorporem la xocolata fos als rovells, barregem be, afegim la farina d’ametlla i finalment la farina tamisada. Ho barregem tot molt bé (queda molt espès)
- Muntem les clares a punt de neu fort amb un polsim de sal.
- Barregem les clares de mica en mica amb la pasta anterior, amb cura remenant de baix a dalt sempre en la mateixa direcció, vigilant que no baixin. Ha de quedar una crema molt suau i lleugera.
- Posem dos dits de crema als motlles, afegim xocolata de cobertura (11-13 gr per coulant) i acabem d’omplir amb crema (no omplir fins dalt de tot, deixar-ho un dit per sota).
- Enfornem a 160º durant 20’, al punxar amb una broqueta notarem el coulant quallat però amb el cor de xocolata fosa.
- Servir calent.
- Podem fer la massa, omplir els motlles i guardar-los a la nevera, coure al darrer moment i servir recent fets.
- També es poden congelar i coure al moment (en aquest cas tardaran uns 10’ més)
- Els podem fer i guardar a la nevera. Els posem al microones 30" a màxima potencia (per 1 coulant) i estarà perfecte.
Per servir els podem espolsar amb sucre glaç per sobre, acompanyar de gelat de vainilla o fins i tot amb salsa de xocolata calenta apart.
molt bo, el coulant, Mone.
ResponEliminaSi que ho és, m'alegro que t'agradi!
ResponEliminaNo puc resistir-me a un coulant, li faria queixalada a ara mateix. Molt bona pinta.
ResponEliminaMerci Dolors, hi estic d'acord, jo també m'en menjaria un, no tardaré gaire en tornar-ne a fer.
ResponElimina