Qué busques?

dilluns, 28 d’octubre del 2013

Galetes de canyella

Aquestes galetes son perfectes per esmorzar o berenar, amb un got de llet quedes com nova. A més és una de les masses de galetes més agraïdes que he fet, molt fàcil de manipular, no s'enganxa gens, i no cal refrigerar. Ideal per fer amb nens.
Ingredients
  • 100 gr mantega (a punt de pomada)
  • 100 gr sucre
  • 1 ou
  • 1.5 cc canyella en pols
  • 1 miqueta de vainilla
  • 250 gr farina
  • 1 pessic de sal
  • 1 cc impulsor o llevat químic
  • Barreja de 2 cs sucre i 1 cc canyella per arrebossar
Preparació
  1. Pre-escalfem el forn a 180º.
  2. Barregem bé la mantega amb el sucre i la vainilla (es pot fer a ma amb una espàtula).
  3. Hi afegim l'ou i seguim barrejant fins que quedi ben unit.
  4. Barregem la farina, el llevat i la canyella i el pessic de sal i ho anem afegint a la pasta anterior de mica en mica, fins que quedi tot ben homogeni, al final va bé acabar de pastar-ho a ma. Si quedés enganxós hi afegiríem una mica de farina, fins que la pasta quedi suau i molt manejable.
  5. Estirem la pasta sobre paper de forn amb un corró deixant-la d'un gruix d'1 cm i tallem amb un talla-pastes o gotet. 
  6. Arrebossem les galetes amb la barreja de sucre i canyella i les anem posant a la safata del forn recoberta amb paper o tapet antiadherent, deixem una mica de separació entre les galetes.
  7. Enfornem a 180º uns 10' fins que comencin a agafar color.

 Al treure-les del forn estaran toves, però al refredar-se ja s'enduriran. Si les deixem massa estona al forn quedaran molt dures.

La massa es pot fer per avançat i guardar a la nevera tapada amb film fins al moment de fer servir.
Es conserven bé a una llauna.

6 comentaris:

  1. L'altre dia vaig fer un invent, així improvisat, havia fet tallarins de verdures (pastanaga i mongeta tendre tallades longitudinalment) i per amanir-ho vaig fer una mena de hummusnesa: Al pot per fer la maionesa hi vaig afegir un bon grapat de cigrons que m'havien sobrat del dia abans, unes set rodanxetes de porro i tamari en lloc de sal, a veure si explotava. I mira, va quedar força bò. N'he de treballar les mesures. T'ho explico per a/ si et vols fer un fart de riure b/ si vols provar-ho treballant les mesures i c/ explicar-nos que et sembla l'invent (si es que m'ho he inventat jo, és clar...)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alsa! si que estaves creatiu! el que no entenc és si a banda dels ingredients que menciones també hi vas posar oli i ou per fer la "hummusnesa" ?

      Elimina
  2. Ai, perdona! Sí, sí. Mayonesa "clàssica" amb els ingredients que comento. Tot juntet a la batidora.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bo, segur que ho és de bo, ara bé, ha de ser una bomba de calories i proteines!! potser si algún dia vul fer un plat únic reduït i potent m'animi a probar-ho...

      Elimina
  3. i quantes galetes te'n surten amb aquestes quantitats? cinquanta? seixanta? em dóna la sensació que te'n surten un munt i t'has d'estar tota la tarda enfornant...
    ara be... la recompensa és genial, eh?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uix, no tantes! no les vaig contar però van ser 2 "fornades" i mitja ;o))

      Elimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: