Una refrescant i saludable manera de menjar maduixots, irresistible.
(per 1.5l de xarrup)
- 1 kg de maduixots
- 1 beina de vainilla
- 350 gr sucre (o be: 263 gr de sucre + 68 gr de sucre invertit)
- 200 gr aigua
- Posem l’aigua amb la beina de vainilla i el sucre normal a un cassó, remenem per desfer el sucre i el fem bullir durant 10’ per obtenir un almívar. Retirem del foc i deixem refredar del tot.
- Rentem els maduixots i els traiem les cues, els triturem amb el minipimer o amb un túrmix.
- Colem el puré de maduixots per treure els granets i que quedi més fi el xarrup.
- Quan l’almívar és fred el barregem amb el puré de maduixots colat i el sucre invertit, remenem be i ho posem a la nevera unes hores (millor fins l’endemà)
- Si tenim geladora aboquem la barreja anterior ben freda a la cubeta de la màquina i l’engeguem, jo el vaig tenir fet en 25’. Si no tenim geladora ho posem al congelador i remenem be cada 2 hores, millor amb el minipimer, per trencar el gel. Fins que estigui totalment gelat.
Puc constatar sense cap mena de dubte que el sucre invertit suposa una gran diferència pel que fa a la textura del xarrup, n'he fet de les dues maneres: només amb sucre normal i amb invertit, aquest darrer dona una cremositat extraordinaria, val la pena fer-ne i utilitzar-lo.
oh, deliciós, Mone! I sembla molt fàcil de fer! I tan ben presentat en aquest platet...! Petons
ResponEliminaoooohhhhh, quina pintorra, tu! No he provat mai de fer xarrups o gelats amb sucre invertit, però sí alguna coca.
ResponEliminaUna pregunta, com t'ho fas perquè no et quedin cristalls de gel al xarrup? Sembla que no en tinguin!
Hola Marta, al xarrup no s'hi formen cristalls de gel gracies a l'acció del sucre invertit. Si ja l'utilitzes per masses (va be per coca, magdalenes, brioix...) et recomani que el probis amb gelats o xarrups, és fantàstic ja que dóna una textura cremosa que sense el sucre invertit és impossible aconsseguir. Ja em diras si t'animes!
Elimina