Aquesta és la versió vegetariana del moje típic d'Albacete, jo he substituit la tonyina per olivada d'arbequines i comí. Saborós, fresc i molt sa, ideal ara que ja ve la calor.
Ingredients
- 1 kg tomàquets en branca, vermells però forts
- 3 ous durs
- 1 ceba mitjana
- 3 cs olivada d'arbequines
- 1/2 cc comí
- 1 got d'aigua
- 1/2 got oli oliva VE
- Sal
- Anelles de ceba
- Olives negres de l'Aragó
- Escaldem el tomàquets, els pelem i traiem les llavors.
- Posem al vas del turmix (o minipimer) els tomàquets, els ous durs pelats, la ceba crua pelada i a trossos, la olivada, el comí, l'aigua l'oli i sal. Ho triturem tot ben fi.
- Tastem i rectifiquem de sal i afegim oli si cal. La textura ha de ser d'una crema espessa, si és massa espessa hi afegim aigua.
- Posem a la nevera, s'ha de menjar ben fred amb anelles de ceba i olives negres.
El moje tradicional porta 3 llaunetes de tonyina en oli d'oliva trinxades en lloc de la olivada i el comí, és deliciós, tant que vaig fer proves fins trobar una versió vegetariana al meu gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada