Aquesta recepta te una base de xocolata absolutament addictiva i molt semblant al Sacher original, el qual no es divideix per farcir-lo de melmelada, sinó que la capa de melmelada va per sobre del pa de pessic i la cobertura de xocolata directament a sobre. En el meu cas jo m'estimo més fer dues divisions i farcir-les amb la melmelada, m'agrada més.
Ingredients(per un motlle de 26 cm)
- 200 gr cobertura de xocolata negra
- 10 ous
- 1 pessic de sal
- 150 gr sucre
- 200 gr mantega (pomada)
- 70 gr sucre glaç
- 1/2 cc essencia de vainilla
- 100 gr pa ratllat
- 3 cs farina
- 1 cc impulsor o llevat químic
- 200 gr melmelada de maduixa (o d'albercoc)
- Per la trufa cuita de la cobertura:
- 150 ml crema de llet
- 150 gr cobertura de xocolata negra
- 75 gr mantega
- Fem el pa de pessic, millor el dia abans:
- Pre-escalfem el forn (a baix i amb ventilador) a 180º
- Pintem un motlle de parets altes i desmuntable amb mantega i l'espolsem amb farina per tot arreu, picant de cap per avall per eliminar la sobrera.
- Fonem la cobertura al bany maria.
- Separem els rovells de les clares. Muntem les clares a punt de neu afegint de mica en mica el sucre i el pessic de sal, han de quedar fortes: al passar un ganivet el tall ha de quedar ben marcat i persistent.
- A un altre bol batem la mantega amb el sucre glaç i la vainilla fins que quedi ben cremosa. Afegim els rovells de 2 en 2 mirant que quedin perfectament units. Afegim la xocolata fosa (que ja no estarà tan calenta) a la crema de mantega.
- Barregem el pa ratllat amb la farina i el llevat i l'incorporem a la crema de mantega i xocolata.
- Afegim un terç de les clares muntades a la crema i barregem be amb les varilles, quan és tot ben homogeni seguim afegint les clares restants de mica en mica vegades barrejant-les a ma perquè no baixin.
- Aboquem la massa al motlle i enfornem. Els primers 15' a 180º, passat aquest temps baixem la temperatura a 165º i ho deixem 45' més. Comprovem si és cuit punxant la part central amb una broqueta, si surt neta ja està.
- L'endemà:
- Fem la cobertura de trufa cuita posant la crema de llet a un cassó, la portem a ebullició. retirem del foc i afegim la cobertura de xocolata a trossets i la mantega, remenem bé fins que sigui totalment homogènia.
- Traiem la base del Sacher del motlle i fem 2 talls horitzontals, separem els tres trossos. Recobrim l'inferior amb melmelada, tapem amb el del mig i també recobrim amb melmelada, finalment tapem amb la part superior.
- Hem d'esperar a que la trufa cuita tingui la textura adequada per recobrir el pastis: més o menys com la Nocilla a l'estiu. Si fa calor es pot posar a la nevera remenant de tant en tant i vigilant que no s'endureixi massa. Si es refreda massa (com em va passar a mi) queda com una crema que es pot untar molt fàcilment, però no queda amb l'aspecte tibant i lluent, tal com quan és un punt més líquida. és qüestió de provar-ho, bona hi queda sempre, només varia l'aspecte.
- Finalment el posem a la nevera fins el moment de servir. Aguanta perfectament uns quants dies.
Hi ha qui posa una glaça de xocolata negra en lloc de la trufa cuita: es fa amb 150 gr de xocolata negra fosa amb un almívar fet amb 1/8l d'aigua i 200 gr de sucre, també cal esperar que tingui la textura adequada per recobrir. Jo, aquesta fórmula la trobo massa empalagosa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada