Qué busques?

dimarts, 3 de setembre del 2013

Gelat de iogurt amb pressec de vinya

El meu primer gelat de iogurt, ja feia dies que en volia fer i m'he decidit per barrejar-lo amb fruita fresca. Amb els préssecs de vinya ben madurs de ple estiu ha quedat ben bo.
Ingredients

  • 600 ml iogurt natural
  • 250 ml nata per muntar
  • 24 gr sucre invertit
  • 95 gr sucre (o 125 gr de sucre si no hi posem sucre invertit)
  • 450 gr préssecs (pes net: pelats i sense pinyol)
Elaboració

  1. Pelem els préssecs, traiem el pinyol i pesem, un cop tenim el pes que necessitem els triturem al túrmix.
  2. Muntem la nata amb el sucre normal.
  3. Barregem els iogurts amb la nata amb unes varilles a ma, hi afegim la papilla de préssec i el sucre invertit.
  4. Posem la barreja a la nevera unes hores i que sigui ben freda la posem a la geladora fins obtenir el gelat.
  5. Posem el gelat a una carmanyola i guardem a la nevera unes hores abans de consumir. Per menjar-lo en perfectes condicions el traiem del congelador 5' abans de fer les boles.
Recordem que la nata es munta molt millor si és ben freda i hem posat el bol i les varilles al congelador unes hores prèviament.
La barreja del gelat es pot guardar a la nevera fins l'endemà per fer el gelat)
Si no disposem de geladora posarem la barreja al congelador i la remenarem cada hora fins que es geli del tot.

3 comentaris:

  1. Em sembla que t'ha quedat súper bo!! La textura sembla perfecte!!

    ResponElimina
  2. I si no hi poses sucre invertit quina opció tens perquè no cristalitzi?

    ResponElimina
  3. Marina: merci pel teu comentari ;o))
    Marta: sense sucre invertit queda igual de bo, és només un tema de textura. De tota manera els gelats que porten nata muntada (com aquest) no cristalitzen tant com els altres, jo no ho he probat, però segurament aquest i els altres que he fet amb nata també deuen quedar cremosos sense el sucre invertit. Si tens geladora això és tot, si no en tens llavors paciencia a anar traient del congelador a cada hora per batre energicament amb les varilles. Si ho probes ja em diràs cóm t'ha sortit!.

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: