El primer cop que vaig provar a fer pites no van sortir, van quedar uns panets molt bons, però rodonets, res a veure amb aquests panets primets, tovets i suaus per acompanyar el menjar àrab. Aquesta recepta ha sortit fantàstica i a més fàcil i força ràpida (tenint en compte el que es tarda en fer pa). Aquí la deixo:
Ingredients- 210 ml aigua templada (no calenta!)
- 1.5 cc sal
- 1 cc sucre
- 1 cc llevat de forner soluble
- Posem els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta.
- Connectem el programa de masses pujades o de massa de pizza.
- Un cop acabat el programa pintar lleugerament amb oli una safata de forn i enfarinar una mica la superfície de treball. Aboquem la massa al tauler enfarinat, li treiem l'aire delicadament i la dividim en 6 parts.
- Donem forma de bola a cada porció, les posem a la safata, cobrim amb film pintat amb oli i les deixem reposar 10'.
- Posem 2 safates al forn i pre-escalfem a 230º.
- Aplanem cada bola de massa i la estenem sobre una superfície enfarinada fins formar un cercle primet. Si costa estirar la massa, tapar amb film, deixar reposar 5' més i seguir estirant, fins que quedi de 1/2 cm de gruix aproximadament, espolsar una mica de farina sobre els cercles amb l'ajuda d'un colador.
- Tapar els cercles de massa amb film pintat amb oli i deixar reposar 30' més.
- Posar les pites sobre les safates calentes i enfornar un 5-7' fins que s'inflin i comencin a agafar color. Al fer aquesta operació s'ha de vigilar que el forn no perdi gaire temperatura.
- Deixar refredar sobre una reixeta, després guardar tapades amb un drap fins el moment de servir, es conservaran tovetes i ,al ser buides per dintre, es poden farcir amb el que es vulgui.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada