Qué busques?

dimecres, 11 de setembre del 2013

Pa fet a casa: Panets de Viena

BONA DIADA I BONA VIA CATALANA A TOTHOM!!!!!!!!

Aquests panets son tobets, flonjos, gairebé sense crosta. Si els fem de mida petita son perfectes per fer mini-entrepans per un berenar festiu, si els fem de mida d'entrepà normal son ideals per dur d'excursió, es conserven perfectes i quan te'ls menges no estan "gomosos". Avui n'he fet per tota la família, son pels entrepans que durem a la Via Catalana, com hem pensat passar-hi el dia necessitarem provisions!
 Ingredients
(per 6 panets d'uns 100gr)
  • 250 ml llet tèbia
  • 1 ou petit lleugerament batut
  • 25 gr sucre
  • 16 gr sal
  • 50 gr mantega a temperatura ambient
  • 500 gr farina de força
  • 3 cc llevat de forner liofilitzat (o 25 gr llevat fresc)
Preparació
  1. Posem els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta. Connectem el programa de massa de pa i el deixem fins al final.
  2. Traiem la massa de la cubeta de la panificadora, la amassem una mica sobre el marbre i la tallem en tantes porcions com panets vulguem fer. No cal farina sobre el marbra ja que aquesta massa es treballa molt bé i no s'enganxa gens.
  3. Formem els panets: barres o rodons i els posem a les safates del forn (recobertes amb paper de cuinar) separats entre si per que no s'enganxin al augmentar el volum. Els deixem reposar 1h tapats amb un drap.
  4. Pre-escalfem el forn a 240º.
  5. Passat el temps si volem podem marcar els panets amb talls profunds de cairell les barres i formant una creu els rodons, espolsem amb una mica de farina i enfornem uns 10', fins que agafin un bonic color torrat.
Queden molt be amb pa amb tomàquet, només amb oli o untats amb mantega, patés... és una massa que dóna molt de joc.

Aquest panets els he provat de fer també sense ou (queden molt bons però la molla és més densa, tanmateix la massa és molt agradable de treballar.




Una altra variant és pintar-los amb rovell una mica diluït amb aigua abans d'enfornar, en lloc d'espolsar-los amb farina. Així és com queden:

3 comentaris:

  1. Sens dubte el pa fet a casa és deliciós, i aquests panets fan molt bona pinta, força cruixents, oi? Bona Diada!

    ResponElimina
  2. Aquests no son cruixents, son tobets i això va perfecte per les excursions ja que aguanten molt mantenint la textura.

    ResponElimina
  3. Hola!! El diumenge vaig veure la teva recepta i just ahir la vaig fer per poder menjar avui amb la família abans d'anar a la V ( al tram 48 ) :)
    Han quedat mooolt bons, tovets, flonjos i han sigut tot un èxit! sucats amb tomàquet i embotit. He fet les dues versions tan pintats amb ou com amb farina. Gràcies per la recepta! !

    Molt bona Diada 2014!!

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: