BONA DIADA I BONA VIA CATALANA A TOTHOM!!!!!!!!
Aquests panets son tobets, flonjos, gairebé sense crosta. Si els fem de mida petita son perfectes per fer mini-entrepans per un berenar festiu, si els fem de mida d'entrepà normal son ideals per dur d'excursió, es conserven perfectes i quan te'ls menges no estan "gomosos". Avui n'he fet per tota la família, son pels entrepans que durem a la Via Catalana, com hem pensat passar-hi el dia necessitarem provisions!
Ingredients
(per 6 panets d'uns 100gr)
- 250 ml llet tèbia
- 1 ou petit lleugerament batut
- 25 gr sucre
- 16 gr sal
- 50 gr mantega a temperatura ambient
- 500 gr farina de força
- 3 cc llevat de forner liofilitzat (o 25 gr llevat fresc)
- Posem els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta. Connectem el programa de massa de pa i el deixem fins al final.
- Traiem la massa de la cubeta de la panificadora, la amassem una mica sobre el marbre i la tallem en tantes porcions com panets vulguem fer. No cal farina sobre el marbra ja que aquesta massa es treballa molt bé i no s'enganxa gens.
- Formem els panets: barres o rodons i els posem a les safates del forn (recobertes amb paper de cuinar) separats entre si per que no s'enganxin al augmentar el volum. Els deixem reposar 1h tapats amb un drap.
- Pre-escalfem el forn a 240º.
- Passat el temps si volem podem marcar els panets amb talls profunds de cairell les barres i formant una creu els rodons, espolsem amb una mica de farina i enfornem uns 10', fins que agafin un bonic color torrat.
![](http://3.bp.blogspot.com/-Skxh9FFZYyM/UisnEAtc_ZI/AAAAAAAACF4/1lRtROzeFMc/s320/Panets+de+Viena.jpg)
Aquest panets els he provat de fer també sense ou (queden molt bons però la molla és més densa, tanmateix la massa és molt agradable de treballar.
![](http://2.bp.blogspot.com/-6S3goc4E6Ws/Unp5TNrP4VI/AAAAAAAACLU/XZR5ivnUg-o/s320/Panets+de+viena+pintats+amb+ou.jpg)
Sens dubte el pa fet a casa és deliciós, i aquests panets fan molt bona pinta, força cruixents, oi? Bona Diada!
ResponEliminaAquests no son cruixents, son tobets i això va perfecte per les excursions ja que aguanten molt mantenint la textura.
ResponEliminaHola!! El diumenge vaig veure la teva recepta i just ahir la vaig fer per poder menjar avui amb la família abans d'anar a la V ( al tram 48 ) :)
ResponEliminaHan quedat mooolt bons, tovets, flonjos i han sigut tot un èxit! sucats amb tomàquet i embotit. He fet les dues versions tan pintats amb ou com amb farina. Gràcies per la recepta! !
Molt bona Diada 2014!!