Qué busques?

dijous, 12 de setembre del 2013

El sacrifici a Moloc

Asa Larsson,  UppsalaSuècia, 1966

Cinquè cas de la fiscal Rebecka Martinsson. Kiruna, població remota al nord de Suècia, hivern, neu, gel i fred. L’escenari imprescindible de les novel·les de l’Asa Larsson torna a ser testimoni de nous crims. A les entranyes d’un ós es troben restes d’un home desaparegut al bosc feia mesos, una dona és assassinada a casa seva amb una forca, el seu net de 7 anys escapa fugint per la finestra. La família d’aquest nen sembla condemnada a morts violentes, la policia mirarà d’evitar que a ell li passi el mateix mentre intenten esbrinar els motius i l’autor de les morts.

A banda dels crims tenim per una banda les difícils relacions socials i afectives de la Rebecka, la inspectora Anna Maria Mella, els seus amics i famílies i per altra la història paral·lela de la jove Elina Petersson que al 1914 viatja a Kiruna, és la nova mestra i hi va carregada d’il·lusió i somnis de llibertat. L’autora ens porta amb agilitat d’una historia a l’altra, construint una trama dinàmica que t’atrapa des del començament.

Molt interessant la vida al poble miner de Kiruna a començaments de segle per una noia jove i soltera, els diferents estaments socials, els prejudicis i l’abús del poder determinaran la seva sort, i amb ella, la dels seus descendents.

La web de l'autora a: http://asalarsson.es/ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: