Per 2 tortells
Massa mare (fer el dia abans)
- 100 gr llet tèbia
- 100 gr farina de força
- 50 gr llevat fresc Levital (2 cubs)
- 100 gr llet
- 15 gr aigua de taronger
- 3 ous mitjans
- 125 gr mantega (en pomada) o margarina
- 170 gr sucre
- Pell d'una taronja
- Pell de 1/2 llimona
- 1/2 cc canyella
- 1 polzim de sal
- 570 gr farina de força
- 200 gr gotes de xocolata ressistents a l'escalfor
- 1 rovell d'ou
- 1 cs aigua
- Ous durs decorats amb colorats alimentaris
- 50 gr sucre bolado o sucre normal si no es troba.
El dia abans:
- Preparem la massa mare: posem tots els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta, connectem el programa de masses pujades i el deixem amassar fins que tot estigui ben unit, uns 30'. Traiem la cubeta de la panificadora, la cobrim amb film i ho deixem reposar 1h, despés la posem a la nevera tota la nit.
- Fem els ous durs i els pintem quan siguin totalment freds (això també es pot fer el mateix dia que fem el tortell).
- Traiem la massa mare i la deixem a temperatura ambient 1 o 2h (perque perdi la fredor i és reactivi).
- Infusionem la llet amb les pells de taronja i llimona i ho deixem refredar amb les pells a dins.
- Passat el temps de repòs afegim els ingredients de la massa a la cubeta: la llet tèbia (no calenta!) colada, l'aigua de taronger, els ous batuts, la mantega a daus (en pomada, jo vaig posar-hi margarina), el sucre, la canyella, la sal i la farina. Connectem el programa de masses pujades i el deixem amassar durant 20', afegim les gotes de xocolata i deixem amassar 20' més.
- Amb una llengua de silicona traiem la massa de la cubeta i la dividim en 2 porcions i les posem a 2 bols lleugerament untats amb oli.
- Preparem el marbre untant-lo amb una mica d'oli, cobrim 2 safates de forn amb paper de forn i també pintem el paper amb oli.
- Ens untem les mans amb una mica d'oli i fem el primer tortell: bolquem la massa sobre una safata del forn li donem forma de bola i la deixem reposar 5'. Fem un forat al mig amb els dits l'anem eixamplant donant forma al tortell i posem un cercle untat amb oli al mig per que no es tanqui. El deixem reposar 1h.
- Fem el segon tortell de la mateixa manera.
- Passada l'hora de repos pintem tota la superfície dels tortells amb el rovell batut amb la cs d'aigua, posem els ous durs decorats i espolsem generosament amb sucre bolado. Si no tenim sucre bolado podem fer-ho amb sucre normal humitejat amb unes gotes d'aigua o d'anís, es barreja formant una mena de grumolls i es reparteixen per sobre el tortell.
- Enfornem al forn pre-escalfat a 210º durant 12-15', fins que tingui un bonic color daurat.
- Finalment deixem refredar sobre una reixeta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada