Aquesta és una variant més fresqueta del pastís de formatge, i es pot fer amb la melmelada que més agradi, obtenint pastissos de sabors diferents. El proper cop el faré amb melmelada de maduixa, o potser de taronja?
Ingredients- 100 ml suc de taronja
- 400 gr formatge cremós (jo hi poso Philadelfia)
- 200 gr melmelada de llimona (casolana ;o))
- 4 fulls de gelatina
- 3 cs sucre
- 100 ml crema de llet
- Per a la base:
- 175 gr galetes (jo vaig posar-hi Digestive de civada)
- 100 gr mantega
- 1 cs sucre
- Fem la base:
- Pre-escalfem el forn a 180º.
- Posem les galetes dins d'una bossa i amb la ma de morter les xafem bé, posem les galetes xafades a un bol i afegim la mantega fosa i el sucre, barregem i ho passem per la picadora per acabar d'afinar i que quedi ben homogeni.
- Posem paper de forn a la base d'un motlle desmuntable i repartim bé la pasta de galetes per sobre, que quedi ben igualada per tot arreu.
- Enfornem 8' a 180º. Reservem.
- Fem la crema de formatge:
- Posem el suc de taronja a un cassó petit. Tallem els fulls de gelatina a trossets amb les tisores i els tirem dins el suc de taronja. Ho escalfem apropant i retirant del foc, remenant fins que la gelatina es dissolgui totalment (si s'escalfa massa amarganteja).
- Posem a un pot el formatge, el sucre, la melmelada, la gelatina desfeta amb el suc i la crema de llet i passem el minipimer de manera que quedi ben fi i es desfacin els trossets que pugui tenir la melmelada.
- Aboquem aquesta crema sobre la base de galetes freda, igualem sacsejant amb cura el motlle i ho posem a la nevera 3 o 4 hores, fins que quedi pres.
- Desemmotllar i servir.
Per facilitar el desemmotllat jo poso un tros de paper més gran que el motlle sobre la base i encaixo el cercle del motlle sobre la base i el paper, de manera que sobresurti. d'aquesta manera quan el pastís esta acabat nomes cal separar amb l'ajuda d'un ganivet les parets, desencaixar el cercle de la base i aixecar el paper per separar la base: no s'enganxa ni es trenca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada