Qué busques?

dilluns, 11 de març de 2013

Gelat de vainilla

El primer gelat per estrenat la geladora nova: un dels més tradicionals i sens cap mena de dubte el preferit del Pere. El resultat ha estat excel·lent! tant sabor com textura cremosa i suau, fantàstic acompanyat d'una salsa de xocolata negra.
Ingredients
(per un litre de gelat)
  • 350 gr llet
  • 150 gr nata de muntar (sense muntar)
  • 26 gr sucre invertit
  • 113 gr sucre (o 150 gr si no tenim sucre invertit)
  • 100 gr rovell d’ou (5 rovells i mig en el meu cas)
  • 2 beines de vainilla
Preparació
  1. Posem la llet i la nata a un cassó.
  2. Tallem les beines de vainilla al llarg i rasquem amb la punta d’un ganivet la polpa negra de l’interior, la barregem amb la llet, també hi posem les beines.
  3. Portem la llet a ebullició i la retirem del foc.
  4. A un bol batem be els rovells amb el sucre fins que blanquegin i doblin el volum.
  5. Quan la llet sigui tèbia la colem a un altre cassó, hi afegim la crema de rovells, barregem be i ho posem a foc mig sense parar de remenar fins que quedi una crema clareta (que cobreixi el dors d’una cullera), hem de vigilar be que no bulli.
  6. Retirem del foc, deixem refredar i la guardem a la nevera tapada fins que sigui ben freda, es pot deixar fins l’endemà o un parell de dies.
  7. Quan la crema és freda de la nevera la posem al pot de la geladora (*) que haurem tingut al congelador (dins d’una bossa de plàstic) durant 24h, seguim les instruccions de la geladora fins obtenir la textura desitjada, a mi m'ha tardat 20'.
  8. Si no es consumeix immediatament o volem una textura més forta: traspassar a una taifa i guardar al congelador (deixar a fora del congelador 10' abans d’utilitzar).
Variants: Al posar la crema a la geladora hi podem afegir cookies a trossets, encenalls de xocolata, nous trencades grosseres, pinyons torrats, fruites confitades a trossets... amb la base del gelat de vainilla podem fer-ne molts altres.

(*) En cas de no disposar de geladora podem fer els gelats posant la crema freda en un pot al congelador. Per evitar que es formin cristalls de gel hem de treure el gelat del congelador al cap d'una hora i remenar be, i tornar a repetir aquesta operació tres o quatre vegades durant les hores següents. Va be fer-ho amb el minipimer.

2 comentaris:

  1. La Sara Wiener, en el seu periple italià, se'l va prendre amb vinagre balsàmic de mòdena en lloc de xocolata. T'hi atreveixes i ens ho expliques?

    ResponSuprimeix
  2. Aquesta proposta és molt agoserada, no se jo si... però si ho probo ja et diré. Això quan en torni a fer, que aquest ja ens l'hem polit!

    ResponSuprimeix

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: