Aquesta recepta és una variació de les clàssiques “Guillermines”, pastes de te amb fruita i fruits secs, jo les he simplificat una mica i he afegit gingebre confitat que els dóna un punt especial entre dolç i picant. Boníssimes i molt fàcils de fer, per sorprendre als vostres convidats.
- 250 gr farina
- 125 gr sucre
- 70 gr avellanes torrades (pelades i triturades)
- 90 gr mantega tova
- 1 ou
- 1 cs llevat o impulsor
- 75 gr fruita confitada: taronja, meló, cireres... (trinxada petita amb la picadora)
- 6-7 trossos de gingebre confitat (trinxat petit amb la picadora)
- 2 gotes d’essència de vainilla
- 1 pessic de sal
- 1 rovell d’ou per pintar
- En un bol batem be la mantega amb el sucre i l’ou (lleugerament batut) fins que estigui tot ben unit.
- Afegim la farina tamisada i barrejada amb el llevat, de mica en mica, treballant be la massa.
- Finalment afegim les avellanes, les fruites, el gingebre, l’essència de vainilla i la sal. Ho acabem d’amassar amb les mans fins que no s’enganxi als dits.
- Tapem amb film i deixem reposar 1 o 2 hores.
- Estirem amb el corró entre dos papers de cuinar fins deixar-la de ½ cm de gruix, la posem a la nevera 30’.
- Pre-escalfem el forn a 180º.
- Tallem les pastes rodones o ovalades i les posem a una safata del forn recoberta amb paper de cuinar. Amb un ganivet o espàtula marquem ratlles format rombes i pintem amb rovell d’ou aclarit amb una cullerada d’aigua.
- Enfornem a 180º uns 10'’, fins que estiguin daurades.
Aquestes pastes no queden seques, tenen una textura flonja que contrasta amb els trossets de fruita i les avellanes.
Dins d’una capsa metàl·lica aguanten uns quants dies.
Variants:
- Es poden fer amb 50 gr d’avellanes i 2 cs de nous trencades grosseres.
- En lloc de gingebre s’hi poden posar prunes segues a trossets petits.
- La fruita es pot posar picada fina tal com he fet jo o també es pot posar en trossets ben petits, d’aquesta manera la trobes més, això va a gustos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada