Qué busques?

dilluns, 29 de juliol de 2013

Pastes de fruites

Aquesta recepta és una variació de les clàssiques “Guillermines”, pastes de te amb fruita i fruits secs, jo les he simplificat una mica i he afegit gingebre confitat que els dóna un punt especial entre dolç i picant. Boníssimes i molt fàcils de fer, per sorprendre als vostres convidats.
Ingredients
  • 250 gr farina
  • 125 gr sucre
  • 70 gr avellanes torrades (pelades i triturades)
  • 90 gr mantega tova
  • 1 ou
  • 1 cs llevat o impulsor
  • 75 gr fruita confitada: taronja, meló, cireres... (trinxada petita amb la picadora)
  • 6-7 trossos de gingebre confitat (trinxat petit amb la picadora)
  • 2 gotes d’essència de vainilla
  • 1 pessic de sal
  • 1 rovell d’ou per pintar
Preparació
  1. En un bol batem be la mantega amb el sucre i l’ou (lleugerament batut) fins que estigui tot ben unit.
  2. Afegim la farina tamisada i barrejada amb el llevat, de mica en mica, treballant be la massa.
  3. Finalment afegim les avellanes, les fruites, el gingebre, l’essència de vainilla i la sal. Ho acabem d’amassar amb les mans fins que no s’enganxi als dits.
  4. Tapem amb film i deixem reposar 1 o 2 hores.
  5. Estirem amb el corró entre dos papers de cuinar fins deixar-la de ½ cm de gruix, la posem a la nevera 30’.
  6. Pre-escalfem el forn a 180º.
  7. Tallem les pastes rodones o ovalades i les posem a una safata del forn recoberta amb paper de cuinar. Amb un ganivet o espàtula marquem ratlles format rombes i pintem amb rovell d’ou aclarit amb una cullerada d’aigua.
  8. Enfornem a 180º uns 10'’, fins que estiguin daurades.
Aquestes pastes no queden seques, tenen una textura flonja que contrasta amb els trossets de fruita i les avellanes.
Dins d’una capsa metàl·lica aguanten uns quants dies.
Variants: 
  • Es poden fer amb 50 gr d’avellanes i 2 cs de nous trencades grosseres. 
  • En lloc de gingebre s’hi poden posar prunes segues a trossets petits. 
  • La fruita es pot posar picada fina tal com he fet jo o també es pot posar en trossets ben petits, d’aquesta manera la trobes més, això va a gustos.

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: