Qué busques?

dijous, 25 de juliol del 2013

Misión olvido

Maria Dueñas, Puertollano, Ciudad Real 1968.

Aquesta és la història de persones que busquen oblidar, fugir. En diferents moments, en diferents circumstàncies. La Blanca acaba de separar-se i fuig a una universitat americana gairebé sense saber que hi va a fer allà. A Santa Cecília, Califòrnia, trobarà els papers de tota una vida d’investigació del professor Fontana, la seva responsabilitat serà treure a la llum aquest llegat.

La narració es centra en la Blanca, el professor Andres Fontana i el professor Daniel Carter, antic deixeble de Fontana, fent girs temporals per dur-nos d’una època a una altra. La Maria Dueñas sap captivar amb el llenguatge i amb impecables descripcions històriques, ambientant perfectament la trama en cada moment: pre-guerra civil espanyola, post-guerra, la societat Californiana. Això és el millor de la novel·la.

Per altra banda he trobat l’argument fluix, moltes voltes, molts tòpics i grans expectatives que van creixent mentre avances en la lectura per arribar a una conclusió decebedora, al menys en el meu cas.

La web de l’autora a: http://www.mariaduenas.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: