Sempre m’han desagradat els xarops que molts restaurants afegeixen a les postres, sovint demano que no m’hi afegeixin xarops (en cas que ho tinguin per costum), aquests additaments artificials espatllen els flams, gelats o puddings amb el seu gust tan poc natural. Avui tinc una recepta que inclou xarop o almívar de xocolata entre els ingredients, per això m’he decidit a fer-lo jo mateixa, és molt fàcil i d’aquesta manera en tindré al rebost per adornar postres sense espatllar-los ;o)) Us recomano que ho proveu.
- 200 gr xocolata de cobertura negra
- 200 cl aigua
- 200 gr sucre blanc
- 200 gr sucre morè
- 1 beina de vainilla (o pasta de vainilla)
- En un cassó posem l’aigua, els sucres i la vainilla. Fem un almívar fent-ho bullir 10’. Retirem del foc, retirem la beina de vainilla i afegim la xocolata trossejada, remenem fins que quedi ben dissolta, al final afinem amb unes varilles.
- Deixem refredar una mica i ja podem omplir l’ampolleta, biberó o pot on volem guardar el xarop. El que no fem servir el guardem a la nevera.
Aquest xarop es pot utilitzar fred sobre un pastís, flam, broqueta de fruites... o calent sobre gelat.
Al refredar-se espessa, per tornar a la textura més fluida només cal posar-lo 5-10'' al microones.
Al refredar-se espessa, per tornar a la textura més fluida només cal posar-lo 5-10'' al microones.
Que fàcil de fer! I que bo!
ResponElimina