Donar un nom reputat a qualsevol plat fet a casa es alhora perillós i presumptuós, però que hi voleu fer, aquest pastis de xocolata a casa meva en diem Sacher, tanmateix aclareixo: es d'estar per casa, que els amants de la ortodòxia no s'escandalitzin.
Fetes aquestes puntualitzacions només cal afegir que es boníssim i, a casa meva, el més solicitat per celebrar aniversaris, com era el cas aquest diumenge.
Fetes aquestes puntualitzacions només cal afegir que es boníssim i, a casa meva, el més solicitat per celebrar aniversaris, com era el cas aquest diumenge.
Ingredients:
- 200gr xocolata negra de cobertura (70% cacau)
- 200gr de mantega (o margarina)
- 5 ous
- 200gr sucre
- 140gr farina tamisada
- 1 sobre de llevat químic
- 1 polsim de sal
- 250gr melmelada de maduixa (o de fruites del bosc, o d'albercoc)
- 20gr mantega pel motlle + 1c de farina
- 1 motlle de 24cm de diàmetre
Per la cobertura de trufa cuita:
- 170gr xocolata de cobertura
- 200ml nata líquida
- 80gr mantega (o margarina)
Elaboració:
- Pre-escalfar el forn a 150º.
- Fondre la xocolata i la mantega al bany maria o al microones, barrejar-ho fins que quedi uniforme. Deixar refredar una mica.
- Separar els rovells de les clares.
- Batre be els rovells amb els sucre.
- Afegir la xocolata tèbia als ous, tot batent, després afegir-hi la farina amb el llevat tot tamisant-la. Batre-ho tot be amb la batedora de varilles o a ma.
- Muntar les clares a punt de neu amb el polsim de sal
- Afegir les clares muntades a la massa amb delicadesa per evitar que baixin.
- Pintar amb mantega el motlle i espolsar-hi una mica de farina, sacudint al final el motlle de cap per avall per retirar la farina sobrant, ha de quedar una capa fina i uniforme.
- Abocar la massa al motlle repartint-la uniformement.
- Deixar coure a 150º uns 45' aproximadament, fins que al punxar-hi un escuradents surti net
- Mentre tenim el pastis al forn fem la trufa cuita que utilitzarem com a cobertura: portem la nata al punt d'ebullició i la retirem del foc, llavors hi afegim la xocolata i la mantega i ho barregem be fins que quedi ben unit. Ho deixarem refredar fins que agafi la consistència cremosa necessària per poder extendre-la.
- Al treure el pastis de forn el deixem refredar una mica avanç de desemmotllar.
- Ja el podem muntar: el tallem per la meitat amb la ajuda d'un ganivet ben llarg, separem les dues meitats i recobrim la de sota amb una bona capa de melmelada, ho tornem a tapar. Per sobre i pels costats estenem la cobertura amb una espàtula.
- Deixem refredar a la nevera al menys 1h. D'un die per l'altre encara es més bo.
A mi els que sempre em costa més es traslladar el pastis un cop acabat a una safata neta amb blonda, un truquet que va força be consisteix en posar dos rectangles de film transparent, una mica encavalcats, a sobre la safata amb la blonda. Llavors posem el pa de pessic a sobre i el decorem. Al treure'l de la nevera retirem amb cuidado el film i voilà ! tot net i polit sense trasllats perillosos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada