Qué busques?

dilluns, 7 de setembre del 2009

Astur

Isabel San Sebastian (Santiago de Chile, 1959)

Som a l'inici del S. VIII, la sacerdotessa del castro d’Ocaña, a Astúries, dona a llum una nena destinada a ser la darrera del seu llinatge d’orgulloses dones asturs, independents i bressol de la saviesa ancestral. Huma serà testimoni del cambi dels temps. Al sud, a la ciutat de Recòpolis, Ickla, d'ascendència goda, es rebel·la contra el poder musulmà que goberna Al Andalus. Haurà de marxar exiliat a Astúries, darrer reducte que encara resisteix el poder de l'islam a la península, sota el regnat d’Alfons, hereu de Pelai.

Els camins d’Ickla i Huma estan destinats a creuar-se. En aquesta Hispania els costums antics de pobles com l’Astur estan essent arraconats pel creixent influx dels cristians; gods, hispano-romans i musulmans de diferents orígens s’enfronten o s’alien en funció dels interessos de cada moment. Temps tempestuosos i de cambis profunds guien la vida dels protagonistes.

Novel.la històrica molt entretinguda i situada en una època fosca de la qual no se'n té gaire informació, personatges i fets reals es combinen amb la ficció i les llegendes donant molt de realisme al relat, que es llegeix amb gran agilitat. Al final et queda un regust de conte antic, dels que s’explicaven a la vora del foc.

Aquesta novel.la té continuació: La Visigoda, obra que, curiosament, la autora va escriure abanç que Astur. Em sembla que quan la trobi la llegiré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: