- Cols de Brussel·les
- 300 gr xampinyons
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 cs farina
- 1 gotet vi blanc
- Sal i pebre
Preparació
- Netegem les cols de Brussel·les tallant el nas i traient les fulles exteriors, les bullim amb aigua i sal durant 10’. Les traiem i reservem sense llençar l’aigua.
- Netegem la ceba i la pastanaga i les trinxem amb la picadora.
- Posem oli a una cassola i sofregim a foc lent la ceba i la pastanaga, fins que quedin ben confitades.
- Netegem els xampinyons i els tallem a làmines o a quarts, els afegim al sofregit i els deixem coure fins que es comencin a daurar.
- Al sofregit hi afegim 1 cullerada de farina, remenem be que no quedin grumolls i ho deixem coure remenant 2’.
- Hi tirem el gotet de vi blanc, remenem be i quan s’hagi evaporat l’alcohol hi tirem ½ got de l’aigua de bullir les cols, afegim les cols, sal-pebrem i hi deixem coure uns 5’ o fins que les cols siguin cuites (es puguin punxar fàcilment amb un escuradents). Si cal afegirem miquetes d’aigua.
Estic a punt de fer el dinar i, patapam; ja tinc el menú! Vaig al mercat a veure si trobo les cols :-)___
ResponEliminaGràcies!
Apa doncs, espero que t'agradi. Que vagi de gust!
EliminaNo tenia vi ,hi he posat cava,mel!
ResponElimina