Un dels postres preferits de l’avi, habitual a l’estiu quan dinàvem a casa l’avia.
Ingredients
(per 6 persones)
- 10 préssecs de vinya
- 1 ampolla vi negre DO Montsant (o un altre que tingui cos)
- 300 cl aigua
- 1 canó de canyella
- 1 pell de llimona
- 1 pell de taronja
- 1 clau d’olor
- 50 gr de sucre (aquest cop ho vaig fer amb sacarina líquida i va quedar igual de be)
Preparació
- Posem a bullir el vi amb l’aigua, juntament amb les pells de llimona i taronja, la canyella, el clau i el sucre. Ha de bullir fins reduir-se a la meitat.
- Pelem els préssecs i els tallem a trossos de la mida que ens agradi més.
- Quan el vi s’ha reduït a la meitat el colem i afegim els préssecs i ho deixem coure 5-10’ (depenent de la mida dels talls i del punt de madurs dels préssecs).
- Ho aboquem a un recipient de vidre, deixem refredar i ho guardem a la nevera per servir ben fresquet. Queden molt millors al dia següent. Un altra opció és abocar el vi bullent sobre els préssecs i deixar-los macerar, sense afegir els 5-10’ de cocció, son bons d’ambdues maneres.
Contràriament al que pot semblar aquestes postres no porten alcohol ja que, al fer bullir el vi, s’evapora tot quedant només el gust deliciós de vi amb espècies.
Es conserva molt bé a la nevera uns quants dies.
M'encanten com a postres, però també com a acompanyament de carns!
ResponEliminaQuína bona idea! no se m'havia acudit, ho probare.
EliminaLa sacarina, líquida o no, em fa molta angúnia, i ja és estrany que no deixi el seu regust a les postres. ¿I Si ho faig amb xarop d'erable o amb melmelada de préssec o llimona o taronja? Tampoc deu necessitar gaire dolçor.
ResponEliminaAquestes dels fruits saborosos! Mira que fer aquest comentari en un bloc vegetarià! :-b :-))
Lior tens raó que la sacarina deix un cert regust, jo la vaig fer servir ja que una de les persones que n'havia de menjar no pot prendre sucre ni similars. Per uh resultat óptim el millor es fer servir sucre de canya, al menys pel meu gust.
ResponElimina