Ingredients (per 1 kg i ¼ de panellets aproximadament)
- 500gr farina d'ametlla
- 400 gr sucre fi (una mica passat per la picadora)
- 100 gr patata
- 1 rovell d'ou
- Unes gotes d'essència de llimona
Preparació
- Coure la patata amb pell. Pelar-la, aixafar' la amb una forquilla i deixar que es refredi
- Quan la patata sigui freda barrejar-la a un bol amb el sucre fi i el rovell d'ou, fins que quedi ben homogeni
- Afegir-hi la meitat de la pols d'ametlla i l'essència de llimona, barrejant-ho be. Quan s'hagi unit afegir la resta de l'ametlla, barrejar fins que s'uneixi.
- Posar el massapà sobre el taulell i pastar-lo be amb força fins que quedi fi i ben homogeni. Veurem que deix anar oli de les ametlles, llavors ja ha d'estar ben pastat, si deix anar massa oli el massapà es resseca i no es treballa be.
- Formar un cilindre amb el massapà i embolicar-lo be amb film de cuina. Deixar-lo reposar 24 h abans de fer els panellets, a un lloc que no rebi massa escalfor (al rebost o un armari de la cuina)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada