Qué busques?

dilluns, 28 de febrer del 2011

Pa fet a casa: Panets de llet

Panets flonjos flonjos, van quedar molt be per berenar farcits amb diferents embotits i formatges. A més son fàcils de fer.

Recepta per uns 20 panets de 50-60 gr.

Ingredients
  • 125 ml aigua templada (no calenta)
  • 225 ml llet templada
  • 1 cc sal
  • 2 cc sucre
  • 40 gr mantega a daus a punt de pomada
  • 500 gr farina de força
  • 25 gr llevat fresc Levital (1 cub)
Preparació
  1. Posem tots els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta i connectem el programa de masses pujades (que inclou amassat i un llevat).
  2. En acabar (1.5 h aprox), aboquem la massa a una superfície lleugerament enfarinada. Per treure-la de la cubeta es millor ajudar-se amb una rasqueta per no trencar la massa.
  3. Amb les mans enfarinades tallem la massa a porcions de 50-60 gr i els donem forma de bola tot fent plecs cap al centre, posem la "costura" a sota, la afinem una mica i anem deixant els panets a la safata del forn coberta amb paper de cuina. S'han de posar separats pensant que doblaran el volum.
  4. Quan estiguin tots els pintem amb llet i espolsem llavors de rosella. Els deixem reposar fins que doblin el volum (+- 1h).
  5.  Pre-escalfem el forn a 180º.
  6. Enfornem fins que es comencin a daurar, uns 18'.
  7. Quan siguin cuits els deixem refredar sobre una reixeta.
La recepta original es de Ma Petite Boulangerie que la fa amb panets més grans: de 75-80 gr, en aquest cas el forn s'ha de posar a190º i coure uns 20'.

3 comentaris:

  1. UMMM... com els que la Heidi portava a la abuelita...

    ResponElimina
  2. Hola Mone!
    et deixo aquest comentari per dir-te que t'hem inclós a la gastrosfera.cat, la secció del nostre bloc (olleta de verdures) on intentem recollir els blocs que parlen de cuina escrits en català.
    Si no vols ser-hi, si us plau fes-nos-ho saber, que no hi volem tenir ningú a disgust.

    I els panets són ben monos, amb el toc negre a sobre... ;-)

    Salut!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies Massitet !! m'encanta que m'hi hàgiu afegit, mercés per fixar-vos en el meu bloc de cuina de casa. Jo també us segueixo, teniu un bloc excel.lent.

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: