Mini chapatetes fetes a casa! n'estic molt satisfeta, molla lleugera i la crosta ben torrada, l'aspecte ja el veieu
Recepta per unes 20 mini chapates.Ingredients
- Massa mare:
- 100 ml aigua
- 5 gr sucre morè
- 180 gr farina de força
- 10 gr llevat fresc
- Massa de pa:
- 260 ml aigua
- 10 gr sal
- 400 gr farina de força
- 30 gr farina sègol integral
- 25 gr llevat fresc
- 50 gr oli oliva VE
- Massa mare:
- Posem a la cubeta de la panificadora els ingredients en l'ordre de la recepta. connectem el programa de masses pujades i deixem que el programa treballi els ingredients durant 15', fins que es formi una bola.
- Desconnectem el programa i deixem reposar la massa dins la panificadora fins que dobli el volum, 1h aproximadament.
- Massa de pa:
- A la massa mare afegim els ingredients del pa en l'ordre que s'indica a la recepta, excepte l'oli.
- Connectem el programa d'amassat amb llevat i mentre va amassant anem afegint l'oli de mica en mica. Deixem acabar el programa (1h 30').
- Treiém la massa amb l'ajuda d'una rasqueta de plàstic i la aboquem sobre una superfície lleugerament enfarinada. Amb les mans enfarinades l'estenem delicadament en forma de rectangle fins que tingui un gruix d'un cm.
- Amb la mateixa rasqueta o un ganivet ben esmolat anem tallant les chapates de la mida que es vulgui (si es fan més grosses tardaran més a coures i necessitaran més temperatura).
- Anem posant les mini chapates sobre la safata del forn coberta amb paper de cuina (jo en vaig fer 2 safates, en 1 no m'hi cabien), les tapem amb un drap de lli o cotó i les deixem reposar fins que doblin el volum (de 30 a 45').
- Pre escalfem el forn a 200º (a 210 si son més grosses) amb un recipient amb aigua (perquè faci vapor dins el forn).
- Quan hagin doblat el volum les esposem amb una mica de farina amb l'ajuda d'un colador i espolsem amb aigua, per tal que la crosta quedi més cruixent.
- Treiém el recipient amb aigua del forn i posem les chapates durant 20-25', fins que agafin color, en acabar fem la segona safata.
- Deixem refredar sobre una reixeta.
Es entretingut, tot el procés son gairebé 5 hores, però de feina real no més de 40', es més questió d'anar vigilant cada fase. El resultat es realment bo.
La recepta original porta 20gr farina de sègol + 10gr de farina d'ordi, però no en vaig trobar i ho vaig fer amb 30gr de farina de sègol. Quan pugui probaré la recepta original a veure la diferència.
unes xapates estupendes!
ResponElimina