Qué busques?

dilluns, 23 d’abril del 2012

Boira vermella

Patricia Cornwell, 1956 Miami, EEUU

Premi Internacional de Novel·la Negra RBA 2011.

Darrera novel·la publicada a Espanya de la doctora Kay Scarpeta, aquesta investigadora mèdica que coneixem de fa molts anys i que va ser precursora, a l'any 1990, dins dels thrillers en donar el protagonisme a la investigació forense.

Boira vermella és un relat d'assassinats i investigació criminal, escrit de manera molt introspectiva, més a manera de reflexions de la protagonista que no pas d'acció. En aquesta història es confonen víctimes, investigadors i botxins, tothom coses a amagar, racons foscos que no volen revelar i nombroses implicacions personals. Una història enrevessada, a vegades difícil de seguir, però que sorprèn per les direccions que va seguint i les connexions que estableix.

Tots els personatges son molt complexos, la Dra Scarpeta, directora del Centre Forense de Cambridge (Massachusets), doctora coronel de les forces armades i col·laboradora del departament de defensa dels EEUU, el seu marit Benton de l'FBI, la seva conflictiva neboda Lucy, l'investigador Marino, la ex-fiscal de Nova York Jaime i també les víctimes i els agressors, l'autora teixeix una espessa xarxa de relacions entre tots ells que fonamenta tota la trama.

Potser el punt més feble seria la resolució del cas al final de tot en poques pàgines, després d'haver fet tantes voltes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: