Panets tovets adequats per entrepans, especialment per anar d'excursió ja que al no tenir crosta forta encara que portin hores a la motxilla no queden "gomosos" (comprovat a la travessa integral de Montserrat quan ens vam cruspir l'entrepà quan feia 7h que caminàvem, eren fets el dia anterior i congelats, i tot i aquesta barbaritat els panets estaven en bones condicions, tota una proesa!).
Ingredients
(per 6 panets)
- 140 ml aigua templada
- 140 ml llet templada
- 1.5 cc sal
- 2 cc sucre
- 450 gr farina de força blanca (més una mica per espolsar)
- 1 cc llevat de forner liofilitzat
- Oli per untar
- Llet per glacejar
Preparació
- Posem els ingredients a la cubeta de la panificadora els ingredients en l'ordre de la recepta (excepte l'oli i la llet del final). Connectem el programa de massa de pa fins al final.
- Retirem la cubeta de la màquina i enfarinem lleugerament la superfície de treball, hi bolquem la massa amb l'ajuda d'una llengua de goma. La dividim en 6 parts iguales a les que donarem forma de barreta d'uns 20 cm de llarg, les anem col.locant a una safata deixant espai entre elles i les cobrim amb film untat amb oli. Jo vaig posar-les a les safates de baguetes que venien amb la panificadora.
- Les deixem pujar a un lloc càlid de 30' a 1h, fins que veiem que han pujat be.
- Entretant pre-escalfem el forn a 200º amb un pot amb aigua a sota.
- Quan els panets hagin pujat els pintem amb una mica de llet amb l'ajuda d'un pinzell i espolsem farina per sobre amb un colador. Enfornem a 200º uns 20', fins que estiguin daurats.
- Deixem refredar totalment sobre una reixeta, i ja podem fer els entrepans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada