Un pa molt senzill però que sorprèn el resultat. Crosta cruixent, molla flonja i molt saborós. Sol amb un raig d'un bon oli d'oliva arbequina ja és una meravella, tanmateix lliga amb moltes coses. El vam estrenar fent unes torradetes amb un paté d'algues i tofu absolutament excepcionals.
Ingredients- 300 ml aigua
- 10 gr sal
- 350 gr farina de força
- 150 gr farina integral
- 10 gr llevat fresc de forner (Levital)
- 100 gr avellanes pelades
- Posem els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta, excepte les avellanes, esmicolant bé el llevat fresc amb els dits.
- Connectem el programa d'amassat i llevat, al cap de 20' d'amassat hi afegim les avellanes trinxades fines, i el deixem fins al final.
- Espolsem el marbre amb una mica de farina, també ens enfarinem les mans, hi bolquem la massa i li donem forma de barrot o de bola mirant d'amassar el menys possible.
- Espolsem una mica de farina sobre la safata del forn i hi posem a sobre el barrot que hem format, tapem amb un drap de lli i el deixem fermentar 1h o fins que dobli el seu volum, en un lloc càlid i sense corrents d'aire.
- Pre-escalfem el forn a 250º amb un pot amb aigua a dintre per crear-hi vapor.
- Quan la massa ha pujat li fem un tall amb una fulla d'afaitar o ganivet ben esmolat, a tot al llarg (si hem fet una bola li farem una creu) i espolsem una mica de farina per sobre amb l'ajuda d'un colador.
- Enfornem, retirant el pot d'aigua, baixem la temperatura a 220º i deixem coure de 30 a 40', fins que tingui un bonic color.
- Quan sigui cuit deixem refredar del tot sobre una reixeta (al menys 1h).
Aquest mateix pa el podem fer amb nous en lloc de les avellanes.
Si ens sobra pa recomano tallar-lo a llesques i congelar dins d'una bossa de plàstic. Al moment de consumir només cal descongelar amb l'ajut d'una torradora i queda igual que recent fet.
Ha de ser molt gustós, aques pa! Les avellanes sempre són delicioses. Petons
ResponElimina