Qué busques?

dijous, 23 d’abril del 2009

El Laberinto Griego


Manuel Vazquez Montalban (Barcelona, 1939-2003)

Ja fa temps vaig llegir Los Mares del Sur y Los Pajaros de Bangkok, de la serie del arxiconegut detectiu Carvalho. Avui he tornat a recordar aquest personatge tan arrelat a Barcelona, gastrònom inesperat que tan aviat resol un assassinat com t'explica els secrets d'un suflé de castanyes (n'he tret varies receptes que faré tant bon punt en tingui ocasió).


Es un plaer seguir Carvalho pels seus periples per la Barcelona més autentica, en aquest cas la Barcelona pre-olimpica immersa en plena bogeria col·lectiva d'obres i preparatius.


L'entranyable i fidel Biscuter, sommelier i cuiner d'alta volada i baixa estofa, donen el contrapunt al solitari detectiu bon vivant. El Laberinto Griego respon al cent per cent les expectatives que jo tinc creades de qualsevol obra d'en Vazquez Montalban. Un plaer pels amants del gènere negre i pels amants de la bona cuina.

La web auto anomenada oficial d'en Vazquez Montalban es a http://www.clubcultura.com/clubliteratura/clubescritores/vazquez_montalban/home.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: