Qué busques?

dilluns, 25 d’octubre del 2010

Kafka a la platja

Haruki Murakami, 1949 Kioto (Japó)

Kafka es un noi de quinze anys, un noiet de ciutat que mira de ser fort, que va perdre la mare i la germana quan era molt petit, un adolescent que se'n va de casa amb el noi que es diu Corb.  En Kafka Iniciarà un viatge al seu interior i diferents personatges l'ajudaran en el seu camí: la Sakura, l'Oshima, la senyora Saeki i sobretot els llibres que l'acompanyaran i el faran créixer. Fuig de si mateix al temps que s'endinsa en la seva consciencia.

En paral·lel s'investiga un estrany incident ocorregut a una zona rural durant la segona guerra mundial, un dels nens afectats es en Nakata, ara un adorable vellet que es relaciona millor amb els gats que amb les persones.

Un feixuc determinisme amara tota la narració deixant un regust d'impotència amarga, mentre una prosa detallada es despenja de tant en tant en el·lipsis surrealistes.

Tragèdia atemporal, de tall clàssic i amb influències que van des de Kafka (l'autèntic) fins a Stephen King i els seus mons paral·lels, si més no es el que a mi em venia al cap mentre llegia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: