Qué busques?

dimecres, 8 de juny del 2011

Ines y la alegria. Episodios de una guerra interminable 1

Almudena Grandes, Madrid 1960.

En paraules de l'autora: Inés y la alegria es una novel·la sobre la invasió de la Vall d'Aran, escrita des del punt de vista dels homes que, durant el mes d'octubre de 1944, van creuar els Pirineus per alliberar el seu país d'una dictadura feixista.

Almudena Grandes ens porta a la post guerra espanyola situant-nos al mig de la resistència comunista a Tolousse, i ho fa construint el relat al voltant de dos eixos fonamentals: els fets històrics, conduïts pel narrador, i els fets de ficció relatats en primera persona pels protagonistes Inés i Galan.

Inés es una noia de bona família i germana d'un alt càrrec falangista, que esdevé comunista i porta fins a les últimes conseqüències la seva coherència política. Galan es un oficial del exercit republicà a l'exili.

Per sobre de tot es una història d'amors, de l'amor que es tenen Inés i Galan, de l'amor interessat de Jesús Monzon cap a Carmen de Pedro, de l'amor prohibit entre Dolores, la Pasionaria, i Francisco Anton, de molts altres amors i desamors, i de cóm aquests van influir en el curs dels esdeveniments tant els històrics com els de la ficció.



Gran novel·la magistralment escrita i que m'ha desvetllat fets històrics que desconeixia sobre el nostre passat no tan llunyà, malgrat que el diferent estil narratiu entre els fets històrics i els de ficció al llarg de la novel·la els he trobat una mica desconcertants. Ja tinc ganes de llegir el següent episodi.

La web de la autora a: http://www.almudenagrandes.com/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: