Ingredients
Per 4 pots de 250gr
- 1 kg de pinya madura neta i a daus
- 200 gr coco ratllat o natural (només la part blanca)
- 750 gr sucre
- 10 gr pectina
- 1 gotet de rom
- Una hora abans barregem la pinya, el sucre i el coco a un bol de vidre o ceràmica, tapem amb film i ho deixem reposar fins que la pinya deixi anar el seu suc.
- Preparem els pots i les tapes esterilitzar-los amb aigua bullent durant 20'.
- Trinxem be la barreja de la pinya amb un turmix o minipimer. Hi afegim la pectina i tornem a trinxar fins que quedi ben fi.
- Ho posem a una olla grossa, hem de preveure que al bullir aquesta melmelada puja molt (el doble del seu volum), afegim el rom i ho posem a foc mig remenant de tant en tant, vigilant que no s'enganxi al fons.
- Quan arrenqui el bull baixem el foc i ho deixem bullir aproximadament una hora, no oblidem remenar de tant en tant.
- Sabrem que la melmelada és a punt quan al tirar una gota sobre el marbre, al cap d'uns segons agafi consistència gelatinosa.
- Omplim els pots amb la melmelada calenta, tapem be immediatament però sense prémer en excés i els posem cap per avall fins l'endemà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada