Qué busques?

dilluns, 28 de maig de 2012

Pastís de carxofes


Ingredients
  • 2.5 kg carxofes
  • 1/2 llimona
  • 8 ous
  • 4 alls
  • 2 tomàquets vermells però forts
  • 1 cc pebre vermell dolç
  • 6 llesques de pa de barra de 1/2 eixut
  • Llet per xopar be el pa
  • Sal, pebre i nou moscada.


Preparació
  1. Pre-escalfem el forn a 180º amb una safata amb aigua per fer un bany maria.
  2. Netegem be les carxofes de fulles dures i les tallem a octaus. Les bullim amb aigua amb un raig de llimona i sal, uns 10'. No han de quedar massa toves.
  3. Escorrem be les carxofes.
  4. Sofregim els alls picats menuts i el tomàquet a daus (sense pel ni llavors), afegim el pebre vermell vigilant que no es cremi i les carxofes, que facin un tomb.
  5. Tallem la crosta del pa, el posem a un bol i amarem be amb llet, que quedi ben xop.
  6. Batem els ous amb sal, pebre i un bon pessic de nou moscada, afegim el pa ben esmicolat amb la llet i finalment les carxofes saltejades.
  7. Cobrim amb paper d'alumini el fons d'un motlle allargat (tipus de plum cake) i pintem amb oli el paper d'alumini i les parets del motlle.
  8. Enfornem al bany maria a 180º uns 30', fins que punxant amb una broqueta, aquesta surti neta.
  9. Deixar refredar abans de desemmotllar.
El podem servir fred o calent:
  • FRED recobert amb maionesa barrejada amb unes cullerades de salsa de tomàquet espessa.
  • CALENT recobert amb beixamel espessa i gratinat amb formatge.

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: