Qué busques?

dilluns, 18 de juny de 2012

Pastís de carabassó

Aquesta recepta es pot congelar. Al estar feta amb nata en lloc de llet, al descongelar queda be.
Ingredients
  • 1 kg carabassons
  • 5 ous
  • 400 ml nata líquida
  • 50 gr parmesà ratllat (o cabrales si agrada)
  • Farigola
  • 2 llesques de pa eixut (de barra de 1/2)
  • Beixamel:
    • 1 cs farina
    • 200 cl llet
    • 1cs mantega
    • nou moscada
  • Formatge ratllat per recobrir i gratinar
  • Oli oliva, sal i pebre
Preparació
  1. Pre-escalfem el forn a 180º amb un recipient amb aigua per fer un bany maria.
  2. Rentem be els carabassons, els tallem el nas i la cua i els fem a talls primets (com per truita) sense pelar.
  3. Fregim el carabassó amb oli d'oliva a foc mig fins que sigui ben cuit, l'escorrem de l'oli i reservem.
  4. Xopem la molla de les llesques de pa amb la nata.
  5. En un bol batem els ous, sal-pebrem, afegim un polsim de farigola i barregem be amb la nata i ho afinem amb el minipimer.
  6. Afegim a la barreja anterior el formatge ratllat i el carabassó.
  7. Untem un motlle amb oli, recobrim el fons amb paper d'alumini i també el pintem amb oli, hi aboquem la barreja.
  8. Enfornem al bany maria de 30 a 40', fins que al punxar amb una broqueta, aquesta surti neta. Si es daura massa de sobre i encara no és cuit, recobrir amb paper d'alumini.
  9. Fer una beixamel desfent la mantega en un cassó, afegint la farina, formar una "bola" i torrar una mica la farina, afegir-hi la llet bullent en 3 vegades, remenant be cada vegada fins la total incorporació. Dur a ebullició sense deixar de remenar, sal-pebrar, afegir nou moscada, i, sense deixar de remenar, fer-ho bullir durant 5'. Tastar: si no te gust de farina crua, es que ja es cuita la beixamel. Per evitar que s'hi faci "pell" al refredar-se va be recobrir-la amb film de cuina tocant a la beixamel.
  10. Desemmotllar el  pastis quan sigui totalment fred, recobrir amb beixamel i formatge ratllat i gratinar.
Si es vol congelar s'ha de fer sense la beixamel.



Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: