Qué busques?

dilluns, 24 de setembre del 2012

Massa per pizza fina italiana

Una massa definitiva, fàcil de fer i de treballar, elàstica, manejable i, molt bona un cop cuita. 

Ingredients
  • 1/2 kg de farina de força
  • 1/4 litre d'aigua tèbia
  • 14 gr de sal
  • 25 ml d'oli d'oliva VE
  • 13 gr de llevat fresc de forner (1/2 pastilla de Levital) o be 4gr de  llevat liofilitzat de forner)
  • 2 cs d'orenga (opcional)
Preparació amb panificadora:
  1. Posem els ingredients a la cubeta en l'ordre de la recepta i posem el programa de massa sense pujar (la de pasta). Mirem l'amassat, si ho veiem excessivament sec afegim una miqueta d'aigua (molt de mica en mica) i si ho veiem massa líquid afegim una mica de farina.
  2. En acabar traiem la massa i la posem a un bol espolsat amb una mica de farina i ho tapem amb un drap de 45' a 1h, fins que pugi (sabrem que ha pujat quan al prémer amb un dit la massa recupera la posició original). També podem fer la massa el dia abans i posar-la tapada amb film a la nevera tota la nit deixant que faci una fermentació lenta, la massa resultant és molt millor i més fàcil de treballar.
  3. Quan anem a fer la pizza pre-escalfem el forn a 250º amb la safata on s'ha de fer la pizza dintre el forn. Escalfor a baix i ventilador.
  4. Traiem la massa i la desgasifiquem prement diverses vegades amb el puny, amb aquesta quantitat en surten 2 pizzes de la mida de la safata del forn i una una mica més petita.
  5. Tallem el tros de massa que necessitem i l'estirem be amb el corró sobre el marbre lleugerament untat amb oli i posem la massa estirada ben primeta sobre un paper de cuina de la mida de la safata del forn. La farcim com ens agradi més.
  6. Traiem la safata calenta del forn hi posem la pizza i tornem a posar al forn (això s'ha de fer depressa per que no perdi gaire escalfor, va be tenir la pizza a punt sobre un altra safata i deixar-la lliscar amb el paper a la safata calenta, o utilitzar una pala gran de forner). La deixem uns 15' vigilant-la, fins que veiem que les vores agafen color.
Si sobra massa es pot guardar a la nevera embolicada amb film uns dies, també es pot congelar. Per utilitzar s'ha de deixar descongelar a la nevera tota la nit i al treure de la nevera s'ha de deixar un parell d'hores per que perdi la fredor i s'activi el llevat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: