Una massa definitiva, fàcil de fer i de treballar, elàstica, manejable i, molt bona un cop cuita.
Ingredients
- 1/2 kg de farina de força
- 1/4 litre d'aigua tèbia
- 14 gr de sal
- 25 ml d'oli d'oliva VE
- 13 gr de llevat fresc de forner (1/2 pastilla de Levital) o be 4gr de llevat liofilitzat de forner)
- 2 cs d'orenga (opcional)
Preparació amb panificadora:
- Posem els ingredients a la cubeta en l'ordre de la recepta i posem el programa de massa sense pujar (la de pasta). Mirem l'amassat, si ho veiem excessivament sec afegim una miqueta d'aigua (molt de mica en mica) i si ho veiem massa líquid afegim una mica de farina.
- En acabar traiem la massa i la posem a un bol espolsat amb una mica de farina i ho tapem amb un drap de 45' a 1h, fins que pugi (sabrem que ha pujat quan al prémer amb un dit la massa recupera la posició original). També podem fer la massa el dia abans i posar-la tapada amb film a la nevera tota la nit deixant que faci una fermentació lenta, la massa resultant és molt millor i més fàcil de treballar.
- Quan anem a fer la pizza pre-escalfem el forn a 250º amb la safata on s'ha de fer la pizza dintre el forn. Escalfor a baix i ventilador.
- Traiem la massa i la desgasifiquem prement diverses vegades amb el puny, amb aquesta quantitat en surten 2 pizzes de la mida de la safata del forn i una una mica més petita.
- Tallem el tros de massa que necessitem i l'estirem be amb el corró sobre el marbre lleugerament untat amb oli i posem la massa estirada ben primeta sobre un paper de cuina de la mida de la safata del forn. La farcim com ens agradi més.
- Traiem la safata calenta del forn hi posem la pizza i tornem a posar al forn (això s'ha de fer depressa per que no perdi gaire escalfor, va be tenir la pizza a punt sobre un altra safata i deixar-la lliscar amb el paper a la safata calenta, o utilitzar una pala gran de forner). La deixem uns 15' vigilant-la, fins que veiem que les vores agafen color.
Si sobra massa es pot guardar a la nevera embolicada amb film uns dies, també es pot congelar. Per utilitzar s'ha de deixar descongelar a la nevera tota la nit i al treure de la nevera s'ha de deixar un parell d'hores per que perdi la fredor i s'activi el llevat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada