Qué busques?

dilluns, 17 de setembre de 2012

Pastis-mousse de crema Catalana

El pastis per celebrar els 20 anys del Pere, volia fer alguna cosa diferent i que no fos de xocolata. Li encanta la crema Catalana de manera que vaig provar aquesta recepta i el resultat va ser excel·lent: molt suau, lleugera i amb un aspecte francament bonic, un èxit!

Ingredients
  • Per la base de pa de pessic:
    • 4 ous
    • 125 gr sucre
    • 125 gr farina
    • 1 cc llevat químic o impulsor
    • Pell de llimona ratllada o essència
  • Per la mousse
    • 300 ml Crema Catalana (sense cremar), veure la recepta aquí
    • 3 clares d’ou
    • 200 ml de nata per muntar
    • 1 pessic de sal
    • 90 gr sucre
    • 6 fulls de gelatina
    • 4 cs licor de crema Catalana
  • Per la cobertura
    • Sucre per cremar
    • Gerds
 Preparació
  1. Fem la crema catalana seguint aquesta recepta, la posem en un bol i la deixem refredar a la nevera.
  2. Fem el pa de pessic (la recepta senzilla):

    1. Pre-escalfem el forn a 165º.
      Muntem les clares a punt de neu, quan comencen a estar esponjoses afegim el pessic de sal i després el sucre de mica en mica, fins que quedin ben fortes.
    2. Afegim els rovells d’un en un barrejant amb les varilles a baixa velocitat, també afegim la pell de llimona o l'essència.
    3. Finalment barregem la farina i el llevat i els incorporem de mica en mica tamisant-los, vigilant que no baixin les clares.
    4. Pintem un motlle (desmuntable de 24 cm) amb mantega i l’espolsem be amb farina, picant del revés per eliminar la sobrera.
    5. Aboquem la barreja al motlle i enfornem, amb escalfor a baix i ventilador, uns 30’, punxem amb una broqueta per verificar que ja és cuit.
    6. Deixem refredar una mica, desemmotllem i deixem acabar de refredar sobre una reixeta.
  3. Fem la mousse:
    1. Tallem una base ben primeta del pa de pessic (la resta la guardem per esmorzar) i la posem a un motlle desmuntable de la mateixa mida recobert amb paper de forn (posem el paper que sobresurti de la base i tanquem el cèrcol al voltant), això ens facilitarà molt la tasca de desemmotllar.
    2. Xopem la base amb unes cullerades de llet, reservem.
    3. Semi-muntem la nata amb la meitat del sucre, ha de quedar una crema espessa sense arribar a fer pics.
    4. En un altre bol muntem les clares a punt de neu fort amb l’altra meitat del sucre.
    5. Tallem els fulls de gelatina a bocins petits amb unes tisores i els posem a un cassó amb el licor de crema Catalana calent, anem posant i traient el cassó del foc (no ha de bullir!) tot remenant fins que s’hagin desfet del tot els fulls de gelatina.
    6. En un tercer bol batem 300 ml de crema amb les varilles i afegim el licor amb la gelatina fosa de mica en mica, batem be que quedi homogeni.
    7. Afegim la nata a la crema, barrejant be amb les varilles.
    8. Finalment hi afegim les clares a punt de neu de mica en mica barrejant-les amb una espàtula, amb moviments circulars de baix a dalt per evitar que baixin.
    9. Aboquem la barreja sobre la base de pa de pessic i ho posem a la nevera unes hores fins que qualli, és millor fer-lo el dia abans.
  4. Per decorar posem la mouse al congelador un parrell d’hores, desemmotllem passant un ganivet per les vores, traiem el cèrcol i traspassem la mouse amb una pala grossa a la safata de servir.
  5. Espolsem be la superfície amb sucre i la cremem amb un soplet, repartim gerds tot al voltant i ho tornem a posar a la nevera fins al moment de servir.
 Sembla més feina de la que és, de fet podem repartir l'elaboració en 3 dies: fem la crema i el pa de pessic un parell de dies abans, l’endemà fem la mouse i el tercer dia la desemmotllem i decorem.
La crema que ha sobrat es pot menjar per esmorzar o berenar amb el pa de pessic que també ha quedat, untada per sobre queda molt bo.

2 comentaris:

  1. He seguit els teus passos amb aquests pastís i m'ha quedat bonissim. gràcies per compartir la recepta. IMMA

    ResponSuprimeix
  2. M'en alegro molt, merci per dir'm-ho!

    ResponSuprimeix

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: