Qué busques?

dilluns, 1 de juliol de 2013

Gelats de nata, avellana i stracciatella


Aquest cap de setmana tenia un munt de nata que em va sobrar i he aprofitat per fer gelats amb base de nata: gelat de nata sola (boníssim amb maduixes), amb avellanes i amb virolles de xocolata negra, és a dir la coneguda stracciatella. Per gaudir a qualsevol hora i amb salsa de xocolata per sobre son un pecat mortal!



Ingredients
(per 3 gelats de 1l)
  • 800 gr nata per muntar
  • 160 gr sucre (per muntar amb la nata)
  • 8 clares d’ou
  • 100 gr sucre (per muntar amb les clares)
  • 58 gr de sucre invertit
  • 80 gr avellanes torrades trossejades
  • 80 gr virolles de xocolata negra


Preparació
  1. Muntem la nata amb 160 gr de sucre amb unes varilles elèctriques a velocitat màxima, quan comenci a muntar-se afegim el sucre en diverses vegades.
  2. Muntem les clares a punt de neu amb 100 gr de sucre, ho farem igual que per muntar la nata, a velocitat màxima i afegint el sucre de mica en mica.
  3. Barregem la nata amb les clares a punt de neu i barregem bé amb unes varilles a ma, en aquest moment afegim el sucre invertit i ens assegurem que queda ben repartit.
  4. Dividim aquesta barreja en 3 parts: una serà el gelat de nata sola, a l'altra hi barregem les avellanes i a la tercera les virolles de xocolata. Posem les barreges a la nevera per anar fent els gelats amb la geladora si en tenim o be aboquem cada barreja a un pot i els posem al congelador, remenant de tant en tant fins que es geli.
Truquets per muntar la nata:
  • Tant la nata com els estris que es facin servir han d’estar ben freds. Posarem el bol i les varilles que farem servir al congelador varies hores.
  • Els brics de nata els hem tindrem a la nevera tot un dia i els posarem al congelador 30’ abans de muntar-la.
  • Un cop muntada la posem a la nevera fins el moment d’utilitzar.
  • Si quan l'anem a fer servir ha baixat una mica i no esta ben forta, podem tornar a batre-la una mica a velocitat màxima i es tornarà a muntar, quedarà perfecta. Fins i tot si és nata del dia anterior la tornem a batre i quedarà fantàstica.
  • No ens passem muntant la nata si no volem que se'ns torni mantega, quan faci “pics” ja hem de deixar de batre.
Truquets per les clares:
  • Es munten millor si han estat un o dos dies a la nevera guardades en un pot tancat.
  • Es poden congelar, el dia abans les traiem del congelador i les posem a la nevera, l’endemà es muntaran perfectament. És genial per aprofitar les clares d’altres receptes com per exemple crema o altres gelats, que només utilitzen rovells.
  • S’ha de deixar de batre quan faci “pics” i estiguin fortes, si seguim batent només aconseguirem assecar-les i quedarà líquid al fons del bol.

2 comentaris:

  1. Deliciosos, Mone! els gelats casolans són els millors! Encara tinc una mica de sucre invertit de l'any passat. Serà qüestió d'aprofitar-lo! Petons

    ResponSuprimeix
  2. Aquest any he començat amb els gelats i son una passada, bons, fàcils de fer i saludables. Ja he hagut de fer sucre invertit dues vegades ;o))

    ResponSuprimeix

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: