L'original d'aquesta recepta es que no son creps farcits d'espinacs, sino que els espinacs son a la massa dels creps i es poden farcir del que més agradi.
Ingredients:
- 90gr farina integral
- 200gr espinacs (trinxats ben petits, cuits i treta tota l'aigua)
- 1 ou
- 1 iogourt natural
- 1 cullerada d'oli (més el que es necessiti per untar la paella al coure els creps)
- 3 cullerades d'aigua
- una mica de nou moscada
- sal i pebre
Preparació:
- Barrejar tots els ingredients fins que quedi una massa tipus puré claret, sense grumolls.
- Untar d'oli una paella antiadherent i quen sigui calenta (a foc mig) tirar-hi massa de creps, inclinar la paella cap a un costat i l'altre per que es reparteixi be la massa. Ha de cobrir tota la superficie amb el mínim de gruix. Deixar coure fins que cualli.
- Girar la crep amb l'ajuda d'un plat o tapa plana, i coure per l'altra banda. S'ha de vigilar més que amb els creps tradicionals que no es trenquin ja que aquesta massa es una mica més fràgil al manipular-la.
- Farcir els creps o reservar-los per farcir-los junts al final (jo m'estimo més fer-los d'un en un i anar-los col.locant al plat a punt per gratinar)
A mida que es van fent s'agafa practica i surten millor i més primetes.
Es poden farcir com agradi més. Jo en vaig fer de dues maneres:
1er farcit:
Ceba tendre sofregida barrejada amb formatge ricotta, formatge gruyere ratllat, nous esmicolades, ou batut, sal i pebre. Posar una cullerada farcit sobre el crep i enrotllar com un caneló, a sobre posarhi una mica més de farcit i gratinar al forn.
2on farcit:
Formatge tipus tranchettes o qualsevol que fongui facilment a dins la crep, plegar pel mig i tornar a plegar, que quedi com un triangle. A sobre emmental ratllat i gratinar al forn.
De les dues maneres son absolutament delicioses. Acompanyades d'amanida de tomaca i alfàbrega queda un plat bonissim i molt complert.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada