Qué busques?

dilluns, 2 de febrer del 2009

Eminencia


Morris West (1916-1999)

Eminencia fou el seu darrer llibre publicat en vida, postumament es publicà La última confesión.

West tingué una llarga trajectoria que va començar com a religiós a la seva Australia natal (tot i que mai professà els vots definitius), fou membre del servei secret durant la segona guerra mundial i posteriorment desenvolupà una exitosa carrera periodistica que el dugué a residir en diversos paisos.

Aquesta trajectoria es reflecteix molt be a la seva obra, dins de la ficció històrica, es mou entre intrigues religioses (Las sandalias del pescador, El abogado del diablo, Los bufones de Dios, Lazaro..) i polítiques (La salamandra o Arlequin). També aborda novel.les de caire molt més introspectiu i intimista com El verano del lobo rojo o El navegante, on es planteja el retorn a les arrels i a la natura.

Amb Eminencia West completa la tetralogia iniciada 30 anys enrera amb Las sandalias del pescador, aquesta darrera obra ens duu de nou al cor de l'alta política vaticana en un moment crucial: el de la mort del sant pare a finals del S.XX, enmig de les intrigues succesories.

De la ma del cardenal Luca Rossini, personatge turmentat i complex, aborda temes com el paper jugat per l'esglesia oficial a l'epoca de la dictadura militar argentina, la infidelitat, el rol de les dones dins l'esglesia católica i la homosexualitat alhora que reflexiona sobre el paper de l'esglesia en el mon actual.

Amb llenguatge amé i directe West condueix la història utilitzant diversitat de recursos narratius com diàlegs, oracions, cartes, sermons, articles de premsa o entrevistes que donen gran agilitat a la lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: