Un arrós d'hibern, molt saborós i perfumat. La suavitat del nap i la intensitat de la carxofa fan una parella perfecte, units amb l'arrós i els aromes del gingebre i del safrà converteixen aquest plat una festa dels sentits.
Ingredients
- Arrós rodó (2 tasses per persona)
- Carxofes (1 per persona)
- Naps (1 per 4 persones)
- Brou vegetal (el triple que d'arrós)
- 1 trosset d'arrel de giengebre fresc (1 o 2 cm)
- Safrà
- Sal
- Oli d'oliva
Preparació
- Netejar les carxofes i tallarles a vuitens, pelar el nap i fer-lo a dauets.
- Saltejar les carxofes amb un bon raig d'oli a la paella de fer l'arrós.
- Quan es comencin a coure afegir-hi els naps i saltejar tot junt fins que sigui ben daurat llavors afegir-hi el gingebre pelat i ratllat ben fi.
- Tirar l'arrós i donar un tomb per que agafi be els sabors.
- Afegir-hi el brou, ja calent, juntament amb la sal i el safrà molt. Unir-ho tot be.
- Deixar que bulli de manera regular de 15' a 20', depenent del tipus d'arrós. Si cal afegir una mica de brou, pero amb compte per que al final ha de quedar sec i el gra solt.
- En acabar la cocció deixar reposar fora del foc i tapat amb un drap net durant 5' abanç de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada