Qué busques?

divendres, 6 de març del 2009

Baba Ganuj (puré d'albergínies)

El Baba Ganuj es un entrant molt habitual a gairebé tots els països àrabs, el llibre Aroma Àrab explica: "el nom vol dir "viciós i coquet", sens dubte per causa de la seva textura, molt lleugera i ballarina, i per la insaciabilitat que provoca entre els comensals". Un plat melós i encisador.

Ingredients

  • 2 Albergínies grosses
  • 5-6 cullerades de tahina (puré de sèsam torrat)
  • Suc de 1/2 llimona
  • 2 grans d'all
  • Julivert fresc
  • 1 culleradeta de sal
  • Oli d'oliva verge
  • Torradetes o pa de pita

Preparació

  1. Escalivar les albergínies i pelar-les.
  2. Triturar al minipimer tots els ingredients: les albergínies pelades, la tahina, el suc de la llimona, els alls, el julivert i la sal. Recomano posar la meitat de suc de llimona, all i sal, tastar i afegir la resta segons el gust de cadascú, a vegades, si la albergínia pica una mica, amb menys all i menys llimona ja n'hi ha prou.
  3. Deixar refredar i servir amb un raig d'oli per sobre acompanyat de torradetes o pa de pita.

La tahina o puré de sèsam torrat es pot trobar fàcilment a botigues àrabs especialitzades o també a botigues de productes naturals.

1 comentari:

  1. hauré de deixar de mirar aquest bloc quan s'atança l'hora de dinar... em fa venir més gana encara.

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: