Deliciós pastís per celebrar l'aniversari de l'Anna. La crema de canyella impresionant i qué dir del pa de pessic d'avellanes i la cobertura de xocolata donant un toc final que arrodoneix tot el conjunt.
Ingredients
Pel pa de pessic d'avellanes:
- 5 clares d'ou
- 150gr d'avellanes torrades triturades
- 150gr sucre llustre
- 100gr sucre
- 50gr farina
- 1c petita de llevat
- 5 rovells
- 375gr nata semimontada
- 250gr nata líquida
- 250gr llet
- 125gr sucre
- 40gr maizena
- 3 fulls de gelatina
- 1c de postre de canyella molta
- 150gr xocolata de cobertura
- 150ml nata líquida
- 75gr mantega
Pa de pessic d'avellanes:
- Pre-escalfar el forn a 180º
- Barrejar la farina tamisada amb les avellanes, el llevat i el sucre llustre
- Muntar les clares a punt de neu amb el sucre
- Barrejar amb cura les clares a punt de neu amb la barreja del nº 2
- Abocar a un motlle previament untat amb mantega i enfarinat
- Enfornar a 180º uns 25' (fins que al punxar amb una agulla surti neta)
- Fer bullir la nata amb la llet, la canyella i la meitat del sucre
- Batre els rovells amb la resta del sucre fins que blanquegin i afegir-hi la maizena
- Deixar refredar una mica la preparació 1 i barrejar-la amb la 2 sense que es facin grumolls
- Coure tot junt 5' sense que bulli i sense deixar de remenar
- Desfer els fulls de gelatina amb una mica d'aigua i afegir-les a la crema
- Deixar refredar la crema del tot i afegir-hi la nata semimontada
- Obrir el pa de pessic d'avellanes per la meitat
- Posar un aro al voltant de la base de pa de pessic (per exemple el del motlle que hem fer servir o una cartolina encerada
- Farcir amb la crema de canyella
- Tapar amb la meitat superior del pa de pessic i posar a la nevera 4 hores per que cualli be (també es pot congelar)
- Escalfar la nata fins al punt d'ebullició
- Retirar del foc i afegir-hi la xocolata de cobertura trossejada i la mantega
- Barrejar be fins que quedi perfectament homogeni
- Quan sigui tèbia repartir per sobre el pastis (al que ja haurém tret l'aro) i pels costats.
- Deixar refredar a la nevera fins que solidifiqui
No ens enganyem, dona feina, pero queda tan bo que val la pena !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada