Qué busques?

diumenge, 20 de juny del 2010

Pastís d'aniversari de maduixots

El dissabte va ser el meu aniversari i les meves filles em van fer un pastis d'aniverasri sorpresa ! per aixó aquest cop poso una recepta que no he fet jo, però que garanteixo que es boníssima i s'ha fet a la meva cuina... gràcies guapíssimes !!

Ingredients
Pel pa de pessic:

  • 4 ous

  • 100gr sucre

  • 110gr farina

  • 1cp de llevat
Pel farcit:
  • 1cs sucre avainillat
  • 1cs curulla de maizena (+-25gr)
  • 3 rovells d'ou
  • 250cc llet
  • 80gr sucre
  • 800gr maduixots
  • 2cs suc de llimona
  • 2cs melmelada de maduixa
  • 100gr nata
  • 1cp sucre llustre
  • Mantega i farina pel motlle
  • 1 motlle desmuntable de 26 o 28cm de diàmetre
Preparació

  1. Pre-escalfar el forn a 180º. Untar el motlle amb mantega i enfarinar espolsant be la farina sobrera.

  2. Muntar les 4 clares a punt de neu afegint-hi el sucre. Afegir els rovells d'un en un amb cura per que no baixin, finalment afegir la farina i el llevat tamisant-los de mica en mica. Abocar-ho al motlle i allisar. Coure a un terç d'alçada del forn, baixar la temperatura a 160º i deixar-lo uns 40'. Deixar-lo refredar i desmotllar.

  3. Barrejar be la maizena amb els 3 rovells i la meitat de la llet.

  4. A un cassó posar la resta de la llet, el sucre i el sucre avainillat i escalfar-ho sense que bulli. Retirar del foc i afegir-hi la llet amb els rovells i la maizena. Tornar a posar-ho al foc sense deixar de remenar i vigilant molt que no bulli. Quan la crema espesesgi abocar-la a un bol i deixar que es refredi totalment.e

  5. Rentar els maduixots i reservar-ne unes quantes amb bon aspecte per decorar al final, la resta tallar-les a trossets petits.

  6. Tallar el pa de pessic per la meitat horitzontalment. Barrejar el suc de llimona amb la melmelada i repartir-ho per la meitat inferior del pastís. Incorporar a la crema de vainilla les maduixes a trossets. Repartir la meitat de la crema amb maduixes per la meitat inferior del pastí i tapar amb l'altra meitat.

  7. Muntar la nata amb el sucre llustre, barrejar-la amb la resta de la crema amb maduixes, cobrir amb aquesta barreja la superfície del pastí i les parets. Finalment decorar amb els maduixots reservats i guardar a la nevera 1h abans de servir.

2 comentaris:

  1. Quantes espelmes! l'hauràs de fer més gran...

    ResponElimina
  2. Si que son moltes espelmes ! i cadascuna es un any, si seguim així haurem de fer un pastís XXL :o))

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: