Ingredients
Pel pa de pessic:
4 ous
100gr sucre
110gr farina
1cp de llevat
Pel farcit:
- 1cs sucre avainillat
- 1cs curulla de maizena (+-25gr)
- 3 rovells d'ou
- 250cc llet
- 80gr sucre
- 800gr maduixots
- 2cs suc de llimona
- 2cs melmelada de maduixa
- 100gr nata
- 1cp sucre llustre
- Mantega i farina pel motlle
- 1 motlle desmuntable de 26 o 28cm de diàmetre
Pre-escalfar el forn a 180º. Untar el motlle amb mantega i enfarinar espolsant be la farina sobrera.
Muntar les 4 clares a punt de neu afegint-hi el sucre. Afegir els rovells d'un en un amb cura per que no baixin, finalment afegir la farina i el llevat tamisant-los de mica en mica. Abocar-ho al motlle i allisar. Coure a un terç d'alçada del forn, baixar la temperatura a 160º i deixar-lo uns 40'. Deixar-lo refredar i desmotllar.
Barrejar be la maizena amb els 3 rovells i la meitat de la llet.
A un cassó posar la resta de la llet, el sucre i el sucre avainillat i escalfar-ho sense que bulli. Retirar del foc i afegir-hi la llet amb els rovells i la maizena. Tornar a posar-ho al foc sense deixar de remenar i vigilant molt que no bulli. Quan la crema espesesgi abocar-la a un bol i deixar que es refredi totalment.e
Rentar els maduixots i reservar-ne unes quantes amb bon aspecte per decorar al final, la resta tallar-les a trossets petits.
Tallar el pa de pessic per la meitat horitzontalment. Barrejar el suc de llimona amb la melmelada i repartir-ho per la meitat inferior del pastís. Incorporar a la crema de vainilla les maduixes a trossets. Repartir la meitat de la crema amb maduixes per la meitat inferior del pastí i tapar amb l'altra meitat.
Muntar la nata amb el sucre llustre, barrejar-la amb la resta de la crema amb maduixes, cobrir amb aquesta barreja la superfície del pastí i les parets. Finalment decorar amb els maduixots reservats i guardar a la nevera 1h abans de servir.
Quantes espelmes! l'hauràs de fer més gran...
ResponEliminaSi que son moltes espelmes ! i cadascuna es un any, si seguim així haurem de fer un pastís XXL :o))
ResponElimina