Ingredients
- 250gr mantega
- 250gr sucre glas
- 250gr farina
- 6 ous
- 3 o 4 pomes
- Sucre i canyella per espolsar per sobre
- Pre-escalfar el forn a 180º
- Deixar la mantega a temperatura ambient fins que tingui textura de pomada (o donar-li un toc de microones vigilant que no es fongui).
- Treballar la mantega amb el sucre en un bol amb una espàtula fins que quedi homogeni.
- Afegir els ous d'un en un, barrejant be amb l'espàtula i vigilant que no es talli la massa. Aquesta es la única dificultat d'aquesta massa. Si sembla que es vagi a tallar afegir´hi una o dues cullerades de farina fins que torni a quedar ben homogènia.
- Quan hem tots els ous, barrejar-hi la resta de la farina.
- Untar amb mantega i enfarinar un motlle (rectangular o rodó) abocar-hi la massa tot allisant la superfície.
- Cobrir la coca am làmines de poma i espolsar-hi sucre abundant per sobre.
- Enfornar a 180º uns 40' o fins que punxant amb una agulla surti neta.
- Deixar refredar una mica abans de desenmotllar i espolsar amb canyella (optatiu) abans de servir.
Es bona tant tèbia com freda o del dia abans. Amb una bola de gelat de vainilla queda "de muerte" !
la coca de poma és un dels meus berenars preferits.
ResponEliminaara, per esmorzar també me'n menjaria un bon tros...ummm...