Qué busques?

dissabte, 19 de febrer del 2011

La caiguda dels gegants

Ken Follett, Cardiff, Gal.les, 1949

Ambiciosa novel·la èpica, la primera d'una trilogia, d'un dels mestres dels best sellers. Des de Els pilars de la terra segueixo amb interés l'obra de Follett però malauradament, en novel.la històrica, no ha tornat a assolir el nivell de qualitat i versemblança que va obtenir en aquella obra.
La caiguda dels gegants ens transporta a l'Europa de començaments del S XX. El millor sota el meu punt de vista es l'ambientació històrica, la detallada descripció dels fets polítics i dels moviments socials amb una encertada barreja de personatges reals i de ficció.
El relat s'articula al voltant de tres eixos principals, tres famílies a Anglaterra i a Rússia a través de les quals l'autor ens fa viure la gestació i el drama que van suposar la primera guerra mundial i la revolució Russa, en primera persona: els Williams, una família de miners anglesos, els Fitzherbert, família aristòcrata anglesa i els germans Peshkov germans obrers russos.
El pitjor: els personatges protagonistes, massa estereotipats, els posa en situacions de manual de best seller que sovint els fa semblar notes discordants en mig d'una història que es bona. Els secundaris m'han convençut molt més, més reals i més ben adaptats a l'època.

La web oficial del autor a http://www.ken-follett.com/es/index.html .




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: