Molt, molt, molt semblants a les galetes més adictives d'Ikea, ja no cal anar a la sucursal sueca només per comprar galetes ;o))
Ingredients- 150 gr mantega
- 160 gr flocs de civada (normals, no dels més fins)
- 100 gr farina
- 140 gr sucre
- 50 gr xarop de blat de moro (jo ho vaig substituir per mel)
- 50 ml nata líquida
- 1/4 cp sal
- 3-4 gotes essència de vainilla
- 200 gr xocolata negra de cobertura
- Pre-escalfem el forn a 180º
- Fonem la mantega, hi afegim el sucre i batem be (amb les varilles), tot seguit afegim la farina i quan està ben unit hi posem la nata, barregem, i finalment afegim la mel, la sal i la vainilla.
- Afegim el floc de civada barrejant amb una espàtula de silicona.
- Cobrim la safata del forn amb paper de cuinar o una làmina de tefló.
- Fem boletes de pasta, de la mida d'una nou petita, i les posem sobre el paper, ben separades perquè s'estenen molt al coures (es fan d'uns 5-6 cm de diàmetre).
- Enfornem a 180º de 8 a 10', fins que siguin daurades.
- Al sortir del forn estan toves i s'endureixen a refredar-se, per tant les deixem refredar un mica abans de posar-les a una safata plana i reservar-les.
- Fer les fornades que calguin fins acabar la massa (jo en vaig fer 3).
- Fonem la cobertura de xocolata al bany maria o al microones.
- Agafem una galeta i recobrim de xocolata la part plana, tapem amb un altra galeta apretant. Les anem deixant a una llauna.
- Finalment les posem a la nevera fins que s'endureixi la xocolata. En aquesta mateixa llauna es mantindran cruixents diversos dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada