La meva primera aventura fent pasta fresca a casa amb la panificadora. Tenint en compte que no tinc la màquina per fer les tires de pasta finetes i que, en conseqüència, vaig estirar la pasta a sobre el marbre amb l'ajuda d'un corró, el resultat fou prou acceptable. El que va ser excessiu es la feinada que em va suposar fer aquest procés a mà.
Conclusió: amb la panificadora la pasta fresca surt molt be, però sense l'altre màquina jo no em tornaré a posar en aquest embolat !
Ingredients
- 332 gr farina de força
- 2 ous
- 52 ml aigua
- 1/2 cc sal
Elaboració
- Posar a la cubeta de la panificadora els ingredients en aquest ordre: la farina, l'aigua, els ous i la sal.
- Connectem el programa de pasta fresca (dura 15'), en acabar em va semblar que la pasta no era prou fina i el vaig posar de nou (15' més)
- Deixem reposar la pasta en un bol tapada amb un drap humit durant 30' i ja esta llesta per estirar-la, fina, ben elàstica i no s'enganxa gens. Millor amb l'aparell especial per estirar la pasta, jo ho vaig fer a ma: la vaig dividir en 3 porcions i cadascuna la vaig estirar be sobre el marbre, lleugerament enfarinat, amb l'ajuda d'un corró fins deixar-la tan primeta com un tel.
- A continuació tallar la pasta en cercles amb l'ajuda d'un tallador.
- Al mig de cada cercle hi posem una boleta de farcit i tanquem amb prement les bores amb una forquilla. Si la pasta es resseca pintar amb una mica d'aigua abans de segellar.
- Anar reservant a una safata pintada amb oli i tapar amb un drap humit fins que estiguin totes (m'en van sortir 70)
- Coure en abundant aigua salada bullint durant 10'.
Farcit d'albergínia
Fer una pasta consistent (s'han de poder fer boletes) amb: la polpa d'una albergínia escalivada, sal, orenga, un all petit trinxat i parmesà ratllat.
Vaig servir les mitges llunes amb salsa de tomàquet (feta amb tomàquet, all, llorer i orenga) i formatge ratllat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada