Qué busques?

dissabte, 15 d’octubre del 2011

Pasta brisa dolça

Aquesta recepta es de l'Eva de Ma Petite Boulangerie, jo no vaig fer fotos de la massa, però al seu bloc les hi trobareu. L'Eva fa la massa amb la panificadora, jo la vaig fer a ma ja que requereix molt poc amassat, l'aspecte de la massa es el mateix.

Ingredients
  • 200 gr farina normal
  • 75 gr mantega
  • 75 gr sucre
  • 1 ou
  • 1 cs aigua
Preparació
  1. Posar la farina a un bol gran (que permeti amassar) i fer un volcà, al mig posar-hi la mantega el sucre, l'ou i l'aigua. Barrejar amb la punta dels dits fins que s'uneixi tot, mirant d'amassar el menys possible.
  2. Fer una bola i posar a la nevera tapada amb film de cuina. Deixar reposar 1h mínim. També es pot fer d'un dia per l'altre.
  3. Treure de la nevera i posar sobre paper de cuinar, a sobre posar-hi film per tal que no s'enganxi al corró al estirar-la. Aquesta massa s'enganxa molt i no es pot traspassar del paper al motlle.
  4. Pre-escalfem el forn a 200º.
  5. Estirar-la be amb el corró entre els dos papers (cuina i film) fins que quedi ben primeta, folrem bé el motlle amb el paper recobert de massa (al ser cuita sortirà sense cap problema). Retallem les vores de paper i la massa sobrera. Mirar que a les vores hi hagi suficient massa, al coure s'encongeix una mica.
  6. Punxem la base o la recobrim amb paper d'alumini i posem cigrons secs per sobre, per evitar que s'infli.
  7. Enfornem a 200º uns 20', fins que quedi daurat.
  8. Quan es refredi desemmotllem i treiem el paper.
  9. Ja es pot farcir amb el que vulguem, per exemplea amb mousse de xocolata i taronja com a la foto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: