Aquest és un d'aquells esmorzar/postres/berenar tan habitual a casa que sembla mentida que mai li hagués fet una foto ni l'hagués publicat. Des de que l'avia Manolita me'l va ensenyar a fer, ja fa molts anys, és un habitual.
Ingredients
- 3 pomes
- Magdalenes (o brioix, jo vaig aprofitar un bon tros de mona de brioix que tenia congelada, encara sobres de Pasqua...)
- 1.5 gots de llet
- 3 ous
- 1/2 sobre de llevat = 2.5 cc (o impulsor)
- 3 cs sucre
- 1 cc canyella (opcional)
- sucre per cremar (4 cs aprox.)
- 1/2 llimona pel caramel
(per un motlle allargat de plum cake de 28x11, o un rodó de 20 cm)
- Pre-escalfem el forn a 180º.
- Fem un caramel al fons del motlle, amb sucre i el suc de 1/2 llimona. Mirem de repartir be el caramel per la base del motlle i les parets.
- Pelem les pomes, els traiem el cor i les fem a talls primets.
- Tallem els brioixos o les magdalenes a llesques primetes.
- Posem una capa de poma sobre el caramel, després una capa de brioix mirant d'omplir els forats que quedin, després una altra capa de poma. Seguim alternant poma i brioix acabant sempre amb una capa de brioix (jo en vaig fer 3 de cada). Premem una mica amb les mans al final.
- Batem bé els ous amb el sucre, afegim la canyella, el llevat i la llet i batem assegurant-no que no hi quedem grumolls. Amb el minipimer va molt be.
- Aboquem la barreja per sobre les capes de poma i brioix repartint-ho homogèniament per tot arreu.
- Enfornem a 180º uns 40', punxar amb una broqueta i comprovar que la poma no és dura i que la broqueta surt neta. Si veiem que la capa superior es torra massa tapar amb paper d'alumini fins acabar la cocció.
- Deixar refredar i posar a la nevera. Desemmotllar quan sigui ben fred. Fins i tot és millor l'endemà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada